Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Wall Street klaar voor cijferseizoen

TA: Wall Street klaar voor cijferseizoen

De Amerikaanse beurzen staan, aan de vooravond van het kwartaalcijferseizoen, bijna op recordhoogte. Wall Street staat gereed om opwaarts door te breken, veel ruimte voor teleurstelling is er niet. Het kan bijna niet anders dan dat er goede resultaten gebracht worden.

Als dat niet zo is dan valt de bodem eruit, maar mijn indicatoren wijzen er niet op. De Amerikaanse Transportindex bereikte eerder deze week een nieuw all-time-high, de Dow zet nieuwe recordslotstanden neer terwijl de rente in de VS een gematigde stijgende trend weergeeft.

Kortom Wall Street staat de komende dagen in de spotlights. In deze blog neem ik een paar willekeurige Amerikaanse aandelen uit verschillende sectoren onder de loep, vooralsnog ziet het er goed uit.

AEX

De AEX-index verkeert nog steeds in een proces van bodemvorming. Nu het tussenliggende hobbeltje rond 513,77 is gebroken zoekt de AEX de dalende toppenlijn op, nipt boven de 520.

Deze dalende toppenlijn suggereert dat de verkoopdruk boven de markt nog niet geheel weg is. Pas indien de beurs deze barrière weet te breken, komt er ruimte voor een groter herstel.

Dow Jones

De Dow Jones index tikt de weerstand rond de laatste toppen aan (blauwe stippellijn rond 21.580). Het positieve technische beeld wordt bevestigd indien de koers boven de voorgaande top weet te breken. Ons volgende berekende koersdoelligt daarna rond 24.500.

De Dow Jones Transportation index is van oudsher een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie, want alles wat geproduceerd wordt zal ook vervoerd moeten worden.

Technisch is de transportindex door de top van maart rond 9.639,33 gebroken. De Dow Jones Transportation index is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand, wat een geldige pullback achterlaat.

Hiermee blijft het technische beeld positief en is ruimte voor een stijging richting 10.650,00 (berekend koersdoel). Een doorbraak boven de laatste koerstop rond 9.745 zou de verbetering bevestigen. De steun vinden we op 9.256,07 (bodem van 22 juni).

Dertigjaars rente

De Amerikaanse 30-jaars rente is technisch gezien gedraaid. Nadat de dalende trend opwaarts is doorbroken, is de rente nu ook boven het tussenliggende rentetopje van juni rond 2,88 geklommen. Met deze technische draai is er ruimte vrij gemaakt, in eerste instantie richting de rentetop van 17 juli 2015 rond 3,23.

De rente klom ook boven het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (glooiende rode doorlopende lijn), die een stijgende trend laat zien. Dit wijst op een positieve technische conditie. Een stijgende rente gaat vaak samen met economische groei. Bovendien is een hogere kapitaalmarktrente doorgaans goed voor de financiële sector.

Citigroup

Citigroup maakt even pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang Citigroup hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Deze hogere bodemsgeven aan dat er nog steeds wordt (bij-)gekocht.

Om de stijgende trend voort te kunnen zetten, moet Citigroup boven de laatste koerspiek van 3 juli rond 68,90 breken. Onder steun 63,16 (bodem van 23 juni) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 75,85 (top van 6 januari 2009).

Facebook

Facebook breekt boven de weerstand 155,59 aan de bovenkant van de neutrale bandbreedte. Nu de neutrale range aan de bovenkant is verlaten, verbetert het technische plaatje. Opwaarts heeft Facebook ruimte tot weerstand 175,00 (berekend koersdoel). De steun ligt op 147,80 (bodem van 3 juli). Ook de moneyflow verbetert wat. De uitstroom van geld lijkt tot stilstand te komen.

Ook op lange termijn blijft Facebook opwaarts gericht. Zolang het patroon van hogere toppen en bodems aanhoudt blijven we positief. Facebook heeft pas steun rond 144,42 (gevormd op 17 mei).

Tesla

Tesla heeft eerst de horde rond 291,42 gebroken, waar de toppen van de afgelopen drie jaar lagen. Vervolgens is de koers teruggevallen naar het oude uitbraakniveau, dat nu met succes is teruggetest.

Tesla vormt hiermee een perfecte pullback (hogere boven oude toppen). Tesla heeft weerstand rond 387 (top van 23 juni). Ons volgende koersdoel ligt, na een uitbraak daarvan, op 450. Zolang de steun op 291,42 (gevormd op 5 september 2014) intact blijft, handhaven we een positieve visie.

Boeing

Beleggers weten Boeing te vinden, getuige het patroon van hogere toppen en bodems. Bij correcties wordt op steeds hoger niveaus ingestapt. Steun ligt op 173,75 (bodem van 31 maart). Boeing biedt binnen de uptrend weerstand rond 225,00 (berekend koersdoel).

Conclusie

Aan de vooravond van het Amerikaanse cijferseizoen, liggen de kaarten op Wall Street er prima bij. De trends bij zowel de beursindices, als in de verschillende sectoren staan opwaarts gericht. Wall Street staat klaar om door te stoten. Overigens zullen op deze hoge niveaus grote teleurstellingen het einde van de trends aangeven.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07 mei Europese beurzen haperen 55
  2. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 52
  3. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51

Gerelateerd

Reacties

370 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juli 2017 09:27
    quote:

    handyman6 schreef op 14 juli 2017 09:19:

    Dat kan dus alleen maar giganties gaan tegenvallen,al die opgeklopte verwachtingen.De USA heeft er toch een handje van ,meteen na de cijfers de boel te verkopen! Juist ,omdat het zo hoog staat.....
    H6
    Kan je best nog eens gelijk in hebben. Bezit van de zaak, einde vermaak.
370 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links