Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever: koopwaardig of niet?

Unilever: koopwaardig of niet?

Ook dit jaar organiseren BNP Paribas en IEX geheel volgens traditie de Hollandse Aandelenavond. Op 3 juli is het zover en presenteren zes Hollandse Meesters hun favoriete aandelen van Nederlandse bodem.

In het Bimhuis in Amsterdam zullen die avond Corné van Zeijl, Nico Bakker, Jim Tehupuring, Nico Inberg, Royce Tostrams en Jos Versteeg hun beste tips voor het komende jaar van de hand doen. U kunt live meekijken.

Schrijf u hier in voor het Hollandse Aandelenavond-webinar

De komende weken werpen de sprekers los van elkaar alvast een blik op enkele Hollandse beleggingen. Vandaag is de beurt aan technisch analist Royce Tostrams. 


Op de Hollandsche Avond van vorig jaar tipte ik Unilever "Unilever is een beauty met een prachtige opwaartse trend, technisch een sterk aandeel, bovendien met een goed dividendrendement".

Nu een jaar later, noteert Unilever ruim 30% hoger en is de vraag relevant: kan ik nu nog instappen? Zo niet, wat zijn dan de alternatieven?

Technisch is Unilever op lange termijn door de toppen van 2015 en 2016 rond 42,75 gebroken. Wie niet op de eerste aanbeveling rond 38 of de tweede kans (bij de uitbraak boven 42,75) is ingestapt zou ik adviseren nu niets meer te doen. Op korte termijn is de stijgende trend gebroken. Let nu goed op steun 48,69 (bodem van 18 mei), want een doorbraak en slotstand eronder zal een verzwakking signaleren, mogelijk weer richting de voormalige weerstand 42,75, die nu als vangnet zal fungeren.

Pas na voltooiing van dit pullback scenario is Unilever weer interessant. Tussen 42,75 en 44,50 zijn aankopen weer verstandig. Koersdoel bevindt zich op 51,31 (top van 7 juni). 

Relatieve sterkte Philips

Een mooi alternatief is nu Philips, dat een jarenlange consolidatie achter zich wist te laten. Met de uitbraak boven de voormalige weerstandszone 28-30 is de uptrend hervat. De vorming van nieuwe hogere koerspieken en bodems is positief. Philips kan nu verder omhoog.

Een eerste barrière wacht in de buurt van weerstand 36,20 (gevormd op 13 mei 2002). Nog hogere niveaus sluit ik niet uit, mogelijk kan Philips richting de toppen 57-58, uit 2000 stijgen. Enkel een terugval onder steun 31,19 (gevormd op 26 mei) zou het beeld wat verzwakken. De relatieve sterkte van Philips loopt omhoog en geeft betere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. 

Hogere niveaus AEX

Op langere termijn blijft de Nederlandse beurs technisch opwaarts gericht. Zelfs bij een stevige correctie zou de AEX zich binnen de lange termijn opwaartse fase handhaven. Derhalve kan nog steeds ingestapt, dan wel bijgekocht worden. Het belangrijkste signaal trad dit voorjaar op bij de doorbraak boven de top van 2015 rond 510,55 (rode pijl). Hiermee werd een zeer belangrijke barrière doorbroken en werd de opgaande lijn bevestigd. Vooralsnog zou elke daling tot aan die voormalige weerstand 510,55 een hogere bodem kunnen opleveren.

Eerder al werden de koerspieken 475 (van eind 2015) en 463 (van september vorig jaar) opwaarts gebroken. De serie stijgende koersbodems, die sinds begin 2016 zijn gevormd, geven nog altijd duidelijk aan dat beleggers op steeds hogere niveaus durven in te stappen en blijven bijkopen. Na de februaribodem van begin 2016 rond 380, is er een hogere bodem gevormd rond 409,23, daarna een rond 436,28 en tenslotte een op 476,71 (gevormd op 31 januari).


Schrijf u hier in voor het Hollandse Aandelenavond-webinar


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Europese beurzen haperen 21
  2. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 52
  3. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links