Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA-educatie: Charttechnisch vs statistisch

TA-educatie: Charttechnisch vs statistisch

De Week van de Technische Analyse op IEX. Mij leek het het beste om bij het begin te beginnen, om nog maar eens in herhaling te vallen :-)

Dan kunnen ook beginnerende TA-ers meedoen deze week en hoeven zij zich niet meteen te ergeren aan al die vaktermen die voorbij komen.

Charttechnische versus statistische analyse is deel één. Kijkt u liever naar patronen of naar statistieken? En wat past u beter? Een heilige graal is er toch niet, dus gaat het erom wat u het beste ligt en waar u vertrouwen in hebt.

Een paar voorbeelden uit de praktijk in beeld in het filmpje:

 

 

Wilt u zelf nu ook aan de slag met TA. Check vooral eens onze TA-tool op IEX en probeer eens het één en ander uit. 

 

IEX Week van de Technische Analyse

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juni 2017 00:41
    ik als reaguurder gelijk aan de rest van de miljarden reaguurders die hun mening geven over de meest uiteenlopende onderwerpen, ben van plan om me te onttrekken aan deze site. zal hem zeker zo nu en dan als informatie bron gebruiken. omdat ik van mening ben, dat hij daar uitstekend voor kan dienen. zeer overzichtelijk, boordevol aan informatie, heldere gefaseerde uitleg, netjes gecategoriseerd. mijn dank is groot.

    met al die narigheden die in ons land en om ons land heen gebeuren, waar menig mens naar van wordt. ben ik van mening, dat je daar iets aan moet doen, of je niet al te veel druk moet maken.

    een aantal keren gepromoveerd bioloog zei ooit tegen mij, in de context hierboven aangegeven: "een soort roeit zichzelf soms uit, zo gaan die dingen nou eenmaal."

    ik snap ook wel, dat de heer trump schade aanricht. en dat goldman sachs veel bewuster is van hun daden, dan de gewone burger. kan dat heel erg gaan vinden. maar ben een simpele burger/reaguurder, die zonder nadenken, overal mijn mening over gaat geven. heb zelf de mavo niet afgemaakt...dus.....tiet om eens serieus mijzelf in alle rust te gaan ontwikkelen.

    net zoals een beleggers horizon(de term ooit een keer te horen gekregen, tijdens een beleggers cursus 18 jaar geleden), lekker contempleren waar ik mijn tijd en aandacht aan ga geven in de komende 10-20 jaar. sigaartje erbij, snifter met wat whisky.

    las dat onze vlad een virusje heeft rond gestuurd, die energie centrales buitenwerking kan stellen. boefje dat het is. mij interesseert het niet btw. ik ben momenteel onverschillig.

    waarschijnlijk ben ik zelfs onverschillig als de bommen om me heen vallen. volgens mij doe ik dan niet heel veel minder dan andere mensen. overigens is dat geen valide argument om onverschillig te zijn, noch is het een rede om dat niet te zijn.

    ik geloof wel in moraliteit als zodanig, dat het in hoofdlijnen praktisch is, om een zekere mate van chaos weg te nemen in de alsmaar meer verbonden wereld. vandaar dat ik in zekere mate gehoor geef vanaf nu tot aan een x aantal jaren aan de nederlanse wetgeving. laat ik zeggen een soort gelijkheidsbeginsel. het is dus slechts vanuit praktisch perspectief, een optimalisering, zodat ik in alle rust mijzelf kan ontwikkelen.

    dank, het was mij een waargenoegen om hier af en toe wat onzin uit te kramen. zou zo nu en dan misschien nog eens wat wartaal uitslaan.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links