Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Christenunie-stemmers aan kop in Turbocompetitie

Maandverslag Turbocompetitie juni 2017

Het is niet voor het eerst dit jaar dat vrouwelijke deelnemers aan de Turbocompetitie het slechter doen dan de mannelijke deelnemers. De achterstand van vrouwen is afgelopen maand echter wel heel groot geworden. Vrouwen staan gemiddeld ruim 1,9% in het rood, terwijl mannen op een klein plusje van 0,07% staan. 

Als het gaat om leeftijdscategorieën staan beleggers van 75 tot 80 jaar nog steeds bovenaan, hoewel ze wel een deel van hun winsten zagen verdampen afgelopen maand. Aan het begin van vorige maand stonden zij nog 3,6% in het groen. Nu is dat nog maar 2,1%. 

Christenunie aan kop

Verder hebben deelnemers die stemmen op de Christenunie het de afgelopen maand goed gedaan. Ze staan met een rendement van ruim 3,1% bovenaan qua politieke partijen. Op de tweede plaats vinden we D66-stemmers die zo'n 2,3% in het groen staan. 

Op provinciaal niveau doet Flevoland het nog altijd heel erg goed. Flevolanders weten gemiddeld een rendement van maar liefst 5,5% te realiseren. Utrecht en Groningen maken de top drie af met respectievelijk 2,6% en 1,4% rendement. 

Beste deelnemer mei

De beste deelnemer van vorige maand is Knalrood. Hem feliciteren we met zijn prijs, een iPad. Hoewel hij gemeten over het hele jaar in de min staat, wist hij in mei ruim 40% rendement te behalen. Een mooie prestatie!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  2. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking
  3. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links