Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vijf aandelen die flink kunnen gaan bewegen

Vijf aandelen die flink kunnen gaan bewegen

Deze Turboweek wordt mede mogelijk gemaakt door Commerzbank

De financiële markten begonnen 2016 op 442 punten en momenteel staan we op 453 punten, een verschil van 2,1%. Echter, de AEX is in februari laag geweest op 378 punten en in september stond de index even op 466 punten. Een verschil tussen de high en de low van 18%.

Timing was dus cruciaal in 2016. Zeker als u natuurlijk met hefboomproducten aan de slag gaat als turbo’s.

Voordat ik een turbotitel uitkies op een bepaalde onderliggende waarde, zoals een index, grondstof, of fonds, let ik op de volgende eigenschappen. Zo kijk ik naar de volatiliteit van een bepaalde index maar ook naar het valutarisico.

Daarnaast kijk ik naar de spread van de turbotitel en de hefboom. Immers, bij een fonds als ArcelorMittal kies ik voor een lage hefboom tussen de 2 à 4, want het fonds zelf kan al met procenten tegelijk bewegen.

Volatiel jaar voor de boeg

Voor 2017 verwacht ik een behoorlijk volatiel jaar, immers er staan verkiezingen op het programma, in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Trump zal als Amerikaanse president aan het roer komen en er zal meer duidelijkheid komen over hoe de Brexit uitgevoerd gaat worden.

Zolang er veel beweeglijkheid is, biedt dat natuurlijk ideale kansen om met turbo’s op in te spelen. Immers, we kunnen een turbo short kopen voor een verwachte daling, of een turbo long kopen voor een verwachte stijging.

Ik heb vijf aandelen verzameld die de komende periode flink kunnen gaan bewegen. Gestaffeld inkopen heeft mijn voorkeur, met het referendum in Italië op 4 december op de agenda moeten we alert handelen.

Met hefboomproducten kunnen we grote winsten realiseren, maar aan de andere kant van de medaille kunnen er ook grote verliezen geleden worden.

Een groot voordeel van turbo’s is dat de verliezen nooit groter kunnen zijn dan de inleg. Overleg altijd even met uw eigen beleggingsadviseur of de betreffende tips bij uw risicoprofiel passen.

Altice: koersdoel 13,50 euro, stoploss 17,80 euro

Mijn shortkandidaat is Altice. Het kabelbedrijf bevindt zich in een zeer competitieve markt. De afgelopen jaren hebben ze mega-overnames gedaan en dat heeft ertoe geleid dat Altice inmiddels forse schulden op de balans heeft staan.

Ze willen nu in Amerika een beursgang voorbereiden op Wall Street om verdere groei te kunnen bekostigen en juist in de Verenigde Staten wordt er verwacht dat de rente structureel de komende periode wat omhoog mag gaan draaien. Hogere rente en schulden is geen ideale combinatie.

Het aandeel, dat in juli nog rond de 12 euro noteerde, heeft de afgelopen maanden een enorme rally achter de rug met een hoogtepunt op 24 oktober op 17,72 euro. Mijn technische indicatoren geven aan dat het fonds een stapje verder mag terugvallen en ik heb een koersdoel van 13,50 euro.

Ik wil hierop inspelen door middel van de volgende turbo: de Best turbo short 17.85 met de volgende ISIN-code: DE000CD63FZ9. Deze kost rond de 1,90 euro en heeft een hefboom van 8. Als het aandeel Altice 1% beweegt, zal de turbo dus met 8% bewegen.

Facebook: koersdoel 100 dollar, stoploss 138,17 dollar

Facebook is bij iedereen bekend en heeft natuurlijk een prachtige rally achter de rug. In 2012 bereikten de koers een dieptepunt rond de 19 dollar en 21 oktober werd een hoogtepunt bereikt op 132 dollar.

De koerswinstverhouding ligt op maar liefst 45 en ik verwacht de komende weken een terugval richting de 100 dollar.

De overwinning van Trump in de Verenigde Staten zal voor technologiebedrijven niet direct gunstig uitpakken. Immers, Trump heeft meerdere keren gezegd dat zodra hij president wordt hij de machtige technologiebedrijven zal gaan beperken in hun bewegingsvrijheid.

En indien nodig, zal hij delen van het internet afsluiten om terrorisme te bestrijden. Op korte termijn verwacht ik dus een terugval van het fonds en ik wil hierop inspelen door middel van de Best turbo short 138,17 dollar op Facebook, met de volgende ISIN-code: DE000CN6LAG1. Deze kost rond de 4,00 euro en heeft een hefboom van 5,4.

ING: koersdoel 16 euro, stoploss 9,63 euro

Het aandeel ING heeft in heel 2016 forse uitslagen laten zien, waarbij de 12,05 euro een aantal keren als weerstand is opgezocht en daarvandaan ketste de koers terug en rond de 9,30 euro zagen we wat steun.

Tijdens de Brexit was er even een spike naar 8,30 euro, om vervolgens weer fors te herstellen. Het bedrijf is flink aan het reorganiseren, immers het digitaliseren van de bankensector zorgt er ook bij ING voor dat een hoop kantoren dicht gaan en een hoop medewerkers ontslagen worden.

Online bankieren is de toekomst en dit zal de winstgevendheid van ING een boost geven op de langere termijn. Nu het aandeel technisch gezien is uitgebroken, ligt steun op het oude uitbraakpunt van 12,05 euro, maar per saldo verwacht ik in het eerste kwartaal van 2017 dat we op weg kunnen naar mijn koersdoel.

Ik speel hierop in door middel van een Best turbo long op ING, de 9,63 met ISIN-code: DE000CD62H01. Deze turbo kost momenteel 3,24 euro en heeft een hefboom van 4.

PostNL: koersdoel 6,50 euro, stoploss 2,86 euro

PostNL is een fonds dat rake klappen heeft gekregen. Sinds het intreden van de digitale snelweg worden er steeds minder brieven verstuurd en het fonds is de afgelopen jaren enorm teruggevallen.

In 2007 noteerde het aandeel nog rond de 17 euro, om vervolgens in 2013 op 1,45 euro het laagste punt neer te zetten. Diezelfde digitale snelweg biedt PostNL nu juist enorme kansen. Online shopping is een megatrend aan het worden en zal de komende jaren verder en verder gaan groeien.

Al die pakketjes die u en ik bij de Bol.coms en Coolblue’s van dit land bestellen, moeten bij ons bezorgd worden en PostNL ziet zijn omzet hierin flink oplopen. De concurrentie is hevig en partijen proberen te consolideren.

PostNL mag op eigen kracht naar 5,00 euro, maar is inmiddels in een overnamestrijd terechtgekomen. Werd PostNL eerst verbonden aan Royal Mail, nu is het Belgische Bpost die PostNL probeert in te lijven. Een bod van 5,65 euro is recent al twee keer door PostNL afgewezen, omdat ze het niet eens waren over de bijbehorende voorwaarden en een deelbetaling in aandelen Bpost.

Ik verwacht dat Bpost zich niet zo snel zal laten afschepen en met verbeterde voorwaarden en een hoger bod gaat komen. Mijn koersdoel is dan ook 6,00 euro en ik speel hierop in door middel van de volgende Best turbo long op PostNL, de 2,86 met de volgende ISIN-code: DE000CR9RK60. Deze kost rond de 1,65 euro en heeft een hefboom van 2,7.

TomTom koersdoel 9,00 euro, stoploss 6,08 euro

Mijn laatste tip is een longpositie op TomTom. Op 11 november gaf het bedrijf tijdens haar technology day aan dat ze voor de automotive sector en de telematics, alsmede licensing een omzetgroei verwacht van 15%.

Op zich was dit nieuws natuurlijk opmerkelijk, omdat het bedrijf midden oktober nog een omzetwaarschuwing gaf. In consumentenproducten en losse navigatie-units zit absoluut geen groei meer. Maar ik ben van mening dat er nog flink wat groei zit in TomTom.

Deals in de automotive hebben natuurlijk een lange doorlooptijd nodig. Het is niet zo dat als er een contract getekend is, dit ook direct omzet genereert, maar op de langere termijn ziet het er goed uit en heb ik voor u een koersdoel van 9,00 euro.

Ik heb voor u de bijbehorende turbotitel: de Best turbo long met een stoploss op 6,08 euro en ISIN-code: DE000CD621U5. Deze kost momenteel rond de 1,70 euro en heeft een hefboom van 4,5.

Het is Turboweek
Lees hier alle artikelen over turbo's 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft 15 jaar ervaring met de handel in Opties en Futures. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: John Beijer

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft 15 jaar ervaring met de handel in Opties en Futures.

Meer over John Beijer

Recente artikelen van John Beijer

  1. mei '11 Koop achterblijvers 7

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 24 november 2016 13:55
    Ja hoor, het vooruitblikken naar het volgende jaar is weer begonnen, en traditiegetrouw met de opmerking dat het een volatiel jaar gaat worden. Tjonge, wat een verrassing! Wat is het nut van dit folkloristische koffiedik kijken? Of gaat dit stukje vooral om het promoten van Best turbo's van Commerzbank?
  2. [verwijderd] 30 november 2016 11:26
    Is het bij vooruitblikken niet per definitie koffiedikkijken?
    En uiteraard heeft iemand er een belang bij als die een artikel schrijft, dhr Beijer in dit geval voor zijn eigen toko, lijkt me logisch (volledige objectiviteit bestaat niet).

    De argumentatie rondom Facebook is volledig speculatief. De kans dat Trump binnen zijn 1e presidentsjaar de techgiganten (fiscaal) al aan kan pakken blijft niet al te groot en heeft daarnaast pas echt impact op het daarop volgende jaar.

    Maar goed, het staat een ieder natuurlijk vrij een visie te publiceren. Aan de lezer of die het er dan mee eens is...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links