Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen VS: FBI laat Hillary gaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2016 12:54
    Nico houd niet alleen van kwaliteit maar ook van kwantiteit.
    Best wel slim want hierop is bijna niet meer te reageren.
    Toch even dit:
    Buiten de kiesmannen zijn er zeker geen kiesvrouwen in de aanbieding.
    Jammer dat die Trump van die bizarre rare uitspraken doet anders zou ik zeggen verandering van spijs doet leven. (Zou me niet verbazen als hij toch wint want de meeste peilingenstemmers in tegenstelling wat ze eerst hebben aangegeven uiteindelijk toch op Trump gaan stemmen denk ik.
    Shell betaald heden meer dividend dan het verdient, dus dat houden ze niet lang vol bij deze lage olieprijs.
    Tom2
    Grootaandeelhouder Flevo Deelnemingen IV is een samenwerking van de beleggingsmaatschappijen Cyrte en Janivo. Het bedrijf fungeert als investeringsvehikel en is onder meer ingezet in een poging om TomTom van de beurs te halen.
    Mogelijk kan je daar eens iets over zeggen.

    Arcadis, wat moet je er mee,
    Zou zeggen deel verkopen dan komt er war lucht.

    Grt.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 november 2016 13:05
    'Trump gaf mij geen hand'
    07:30 Bernard Vogelsang

    Als zakenman Donald Trump komende dinsdag de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, dan komt er iemand in het Witte Huis die een verleden heeft in Nederland. De Republikeinse presidentskandidaat heeft hier meerdere malen zaken gedaan, maar vrijwel alles eindigde in een mislukking. „Als Trump je niet meer nodig heeft, laat hij je keihard vallen.”

    Deze uitspraak is van Roel Zuidema. Hij mocht in 2007 bij Trump op bezoek in New York voor het maken van een promotiefilm die Nederlandse beleggers moest interesseren voor de bouw van twee Trump Towers in Atlanta.

    Bot

    Volgens Zuidema is Trump in het echt net zoals hij momenteel op televisie overkomt: bot. „Trump gaf mij geen hand, hij zei geen goedemiddag en hij bood ook niets te drinken aan. Vervolgens klaagde hij over de plek waar ik hem wilde filmen. En zelfs over de lens van de camera was hij ontevreden.”

    Zodra de camera gaat lopen, verandert Trump echter als een blad aan een boom en geeft hij de ene oneliner na de andere. Maar de woon- en hoteltorens in Atlanta met 47 verdiepingen en veel luxe zijn er door de financiële crisis nooit gekomen. Wel gaan circa 250 Nederlandse beleggers voor $18 miljoen het schip in door het mislukken van het vastgoedproject.

    Op Trump hoeven zij dan niet meer te rekenen. „Hij is niet iemand die in zo’n situatie de schouders eronder zet”, vertelt Zuidema.
    Hard, maar niet gemeen

    Zelf ziet Trump dit ongetwijfeld als normaal gedrag in de harde zakenwereld. „Ik ben hard, maar niet gemeen”, zegt de Amerikaanse miljardair bijna tien jaar geleden in een interview met De Telegraaf. In datzelfde verhaal geeft hij aan wel degelijk iets met Nederland te hebben. „Mijn voorouders komen uit de regio. Uit Duitsland. En als er een goed voorstel komt, wil ik ook wel een Trump-toren bouwen in Rotterdam of Amsterdam.”

    In het Friese Makkum worden de uitspraken van Trump echter met een korrel zout genomen sinds hij in 1989 een luxe jacht van 128 meter bestelt bij de lokale scheepswerf Amels. Een jaar later blijkt het prijskaartje van 400 miljoen gulden voor dit schip met de naam Trump Princess te gortig voor ’The Donald’. Hij worstelt op dat moment met zakelijke tegenvallers en een peperdure scheiding van zijn eerste vrouw Ivana.

    Bombarie

    Vervolgens kondigt Trump in mei 1990 met veel bombarie aan de Friese scheepswerf te kopen. Maar twee maanden later verkoopt hij de jachtbouwer alweer door. Achteraf wordt dit gezien als een handige manier om onder de aankoop van de Trump Princess uit te kunnen komen.

    Gezien deze tegenvallende ervaringen had de Rotterdamse destilleerderij Wanders op haar hoede kunnen zijn wanneer Trump in 2006 hondderdduizenden flessen wodka wil afnemen voor de lancering van zijn eigen merk wodka. De Rotterdammers doen forse investeringen om aan die grote vraag te kunnen voldoen. Maar als blijkt dat de wodka van Trump niet aanslaat, stopt de zakenman er plotseling weer mee. Twee jaar later gaat Wanders failliet.

    Uitstraling en visie

    Op basis van zijn ontmoeting met Trump twijfelt mediaproducent Zuidema of de miljardair een goede president van de Verenigde Staten kan worden. „Als politicus moet je concessies kunnen doen. Ik geloof niet dat Trump dat woord kent.”

    Aan de andere kant denkt Zuidema dat Trump als president wel degelijk zaken voor elkaar kan krijgen. „Veel Amerikanen kijken tegen hem op. Hij heeft de uitstraling van een rockster en is onafhankelijk omdat hij zijn verkiezingscampagne van zijn eigen geld betaalt. Dat is een sterk punt. Ook beschikt hij over visie. Hij kan zeggen: ’En zo gaan we het doen’. Uiteindelijk is dat toch wat je verwacht van een leider.”

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26922...
  3. [verwijderd] 6 november 2016 16:23

    De Zwarte Ridder dit kan Hillary ook zeggen en dat maakt haar erg eng: "Hij kan zeggen: ’En zo gaan we het doen’. Uiteindelijk is dat toch wat je verwacht van een leider".

    Bij Hillary betekent "we" : mijn Wallstreetbankers en de donateurs van de Clintonfoundation zoals Shariasheiks en vele andere duistere personen en instellingen zoals ook de Nederlandse Postcodelotterij. Laatste werkt ook helemaal volgens het principe van het sociale eigen zakken vullen.

    Wederom goede beschouwing van Nico. Helaas bij Grandvision maakt hij de fout omzetgroei als heilig te beschouwen. Grandvision zit dit jaar al nu al op plus 5%, maar uiteindelijk gaat het om winst en beheersbaarheid.

    Nico,leze Edith Penrose over dat de groei van een onderneming soms kan aanlopen op gebrek aan geschikt management en weleens gelezen over Span of Control? Hadden we hier niet ene Imtech?
    Nico wil blijkbaar dat ze maar wat in het wilde weg gaan bijkopen.

    Ach, hij doet en denkt maar wat hij wenst. Ik ben ruim van geest en tolerant en al helemaal geen rechter die politica wil spelen.

    Alles zo achterover zitten lezend, ga ik toch denken over mogelijk niet de actuele hoofdzaken. Zit ik bijvoorbeeld te denken: wel jammer dat het bij Boskalis toch altijd afwachten blijft op wat die klanten willen en kunnen betalen.

    Ze kunnen prachtschepen en prachtplannen ontwerpen, maar de klant moet dan kunnen toehappen. In de media IT-techhoek is het toch soms wat meer: kijk hier een mooi speeltje en ze gaan het nog kopen ook.

    Dan nog iets heel anders. Dat aan het einde over Alzheimeronderzoek en de financiering ervan. Ergens zit er hier wat scheef. Veelal is het toch voor een groot deel publieke financiering met aan het einde pharmabedrijven die er met de winst van doorgaan.

    Moeilijk iets te bedenken vooral in Nederlandse context. Komt er een pharma-heffing dan weet je zeker dat Koenders die in het buitenland aan dictators gaat geven of dat er nog meer geld aan kansloze gelukszoekers en onzinnige projecten down the drain zal gaan.

    En de problemen zijn de wereld nog niet uit en zeker met het soort domme politici die wij hier helaas ook hebben. Minister President is bijvoorbeeld momenteel heel hard bezig om iets te bedenken waar het volk bij referendum over heeft besloten tegen te zijn. Op zo iemand zouden we dus moeten stemmen? Volk wil: Nee en Mark doet: Ja!

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 6 november 2016 16:51
    quote:

    finance2u schreef op 6 november 2016 16:33:

    De uitslag van de amerikaanse verkiezingen is veel te belangrijk om door 'het gewone volk' te laten bepalen...alle peilingen, brave borsten ten spijt...maar uiteraard moet worden gedaan alsof het een waar gevecht is.
    Wie is dan volgens jou de voorgebakken winnaar?
  5. [verwijderd] 6 november 2016 16:54
    quote:

    CubaSalsa schreef op 6 november 2016 16:51:

    [...]

    Wie is dan volgens jou de voorgebakken winnaar?
    Het wordt billenknijpen. Trump is bezig om de achterstand weg te werken. Het wordt een close finish, als er een winnaar komt. Wie weet moeten de stemmen herteld worden. Trump is voor beleggers een slechte uitslag.
  6. [verwijderd] 7 november 2016 10:51
    Twee termijnen is er gestemd voor een president, die niemand had verwacht.
    Hoe groot achten 'we' de kans, dat er nu wederom gestemd wordt, op een president, die niemand verwacht?
    Drie termijnen achtereen, iets nieuws, zeg maar...

    Ik denk dat plofR wel een punt heeft.
    Trump eerst...daarna drama...daarna binnen zeer korte tijd nieuwe verkiezingen !
    We gaan het zien.

    :D
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links