Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN Turbo

Op 24 januari 2006 organiseert De Bank in samenwerking met IEX weer het ABN Amro Turbotoernooi. Zonder uw zuurverdiende geld echt in te zetten, kunt u naar hartelust spelen, proberen én mooie prijzen winnen met beleggen in turbocertificaten.

Deelname kost niets. De prijzencompetitie start pas volgende week, maar vanaf vandaag kunt u al een portefeuille aanmaken en droog oefenen. Turbo's zijn voor beleggers wat vuur voor de holbewoners was: ze geven licht en warmte. :)

Ik moet zeggen, ABN Amro is in de laatste twee actief met innovatieve beleggingsproducten. Ik ben zo vrij als turbo trader officieus de aftrap te geven voor de competitie, want zolang laat ik mijn handelsidee van vandaag matuurlijk niet liggen: wat dacht u van turbo's op... ABN Amro!

Uiteraard kunt u natuurlijk ook in't echie uw voordeel doen met mijn handelsopzetje.

Trendomkeer
Het aandeel ABN Amro brak in december in de daggrafiek boven de vorige top van 21,50 euro uit. Hiermee verliet het fonds aan de bovenkant de handelszone tussen 19 en 21,50 euro. Zo'n trading range heeft het voordeel dat ik als technisch analist een koersdoel kan berekenen door de hoogte van de range bij de uitbraak op te tellen.

Ofwel, ik mag 2,50 euro bij de koers van 21,50 euro optellen. Mijn minimale koersdoel is daarom 24 euro. De stijgende steunlijn vanaf begin november is deze dagen gebroken. Niet verwonderlijk. De stijgende trend verloor sinds eind december momentum. Zoals zo vaak gaf de RSI (Relatieve Sterkte Indicator (RSI) het signaal hiervoor.

De koers vormde hogere toppen, terwijl de RSI een lagere aantekende. Dit is een teken dat er een trendomkeer of correctie start. Het is dan wachten op de breuk van de steunlijn en ja hoor, dit gebeurde begin deze week. De agressieve belegger probeert dan short te gaan met een stoploss op de vorige top.

 

Oversold
Maarrrr, ik hanteer de volgende regel: Don't fight the trend!. Die is sterk opwaarts en met de uitname van 21,50 euro heeft deze nog voldoende ruimte naar boven toe. In een stijgende trend komen correcties voor en die leveren een mooie instapkans op. Ik verwacht dat ABN Amro de uitbraak op 21,50 euro test.

De koers is namelijk iets gedaald, maar de RSI al stevig. Dit vind ik een zéér positief teken. De indicator raakt namelijk oversold op een hoger niveau. Ik wil in de komende dagen tot week - veel langer duurt het niet denk ik - een duidelijk signaal zien dat de correctie van ABN Amro is beëindigd, nadat de uitbraak getest is.

Als u het eens bent met mijn zienswijze, dan kunt u met turbo longs met een koersdoel boven 24 euro inspelen op een hervatting van de stijgende trend. Kies dan wel een turbo uit met een automatische stoploss onder 20,83 euro. Zoals gezegd, het is nog even wachten op de bevestiging dat de correctie is afgerond.

 

Outperformer
Kijk ik naar de weekgrafiek van ABN Amro, dan zie ik dat de laatste bodem binnen de trading range op de steunlijn vanaf 2002 was. Vorige week vond de koers weerstand tegen de top aan op 22,85 euro. Dit is niet erg. Het terugtesten van de uitbraak levert een instapkans op met een goede risico-rendementsverhouding bij een vervolg van de stijgende trend.

Een stijgende trendkanaal heb ik al ingetekend. Boven 22,85 euro ligt de volgende weerstand pas boven 27,80 euro. Verder vind ik het gunstig dat de Relatieve Sterkte Lijn (RSL) de dalende weerstandslijn uitnam. De koers van het aandeel ABN Amro begint zo langzaam maar zeker naar outperformer te draaien.

Dit positieve scenario blijft van kracht zolang de koers boven de steunlijn in de weekgrafiek blijft. ABN Amro heeft een stijgingspotentieel van 30% en met een beetje turbo long (hefboom 6 of hoger) wordt dat meer dan 180%.

 

Klik hier voor de IEX Turbosectie

Jaap Muns is directeur van Trade For A Living en technisch analist bij TurboTraders.nl. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. Muns heeft op moment van publicatie geen posities in ABN Amro. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.



Jaap Muns is technisch analist. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jaap Muns

Jaap Muns was een van de eerste Nederlanders die de titel van Chartered Market Technician (erkend TA-er) mocht voeren en is tevens lid van de Amerikaanse MTA. Zijn jarenlange ervaring als helicopterpiloot komt hem nog dagelijks van pas bij het bestuderen van grafieken. Als geen ander vertrouwt hij blindelings op indicatoren,...

Meer over Jaap Muns

Recente artikelen van Jaap Muns

  1. jan '06 ABN Turbo 2
  2. sep '06 TA: Zijwaarts 106
  3. sep '06 TA: Weerstand 232

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 januari 2006 14:15
    Don't fight the trend spreekt me aan, maar wordt door de Turbotraders niet consequent gevolgd. Eind vorig jaar was de trend bij de AEX en bij de DAX duidelijk omhoog. Toch werd toen geadviseerd om te kopen een Turbo Short op de AEX (68% verlies), een Turbo Short op de Dax (72% verlies) en een S&P Turbo Short (48% verlies). Het totale verlies bedroeg vorig jaar maar liefst 49% terwijl de AEX 26% is gestegen. Turbotraders hebben het dus 75% slechter gedaan dan de AEX. Minder rendement met meer risico dus.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links