Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CFD's, wat kost dat?

Naast de margin betaalt u ook nog commissie. In de meeste gevallen is dat niet veel, namelijk 0,25% van de onderliggende waarde bij aanvang en sluiting van de CFD. Sommige brokers hanteren echter ook een minimum commissie, andere brokers hanteren juist geen transactiekosten, maar hanteren een iets wijdere spread.

Heeft u een long CFD positie, dan wordt er rente van uw rekening afgeschreven. Bij een short CFD positie wordt er rente bijgeschreven. De afrekening vindt dagelijks plaats, nabeurs zodat geen rekening wordt gehouden met intraday transacties.

Het renteniveau staat opgenomen in de overeenkomst die u met uw broker sluit. 

Over het algemeen valt de te ontvangen/betalen rente laag uit omdat CFD vooral voor korte ritjes worden aangehouden. Daarnaast is er nog het dividend. Hoewel u geen eigenaar bent van onderliggende aandelen, krijgt u tóch dividend uitgekeerd. CFD’s worden aangepast aan het uitgekeerde dividend.

Er zit hier echter een klein addertje ander het gras. In de regel krijgt u bij long CFD posities slechts een deel van het dividend uitgekeerd (vaak 80%). Bij short posities wordt wel het volledige dividend afgeschreven. Het dividend wordt bij- of afgeschreven door u broker (en niet door het bedrijf waarin u een positie heeft).



De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 03 mei Tech vliegt, obligaties zwalken en dan is er ook nog dividend 1
  2. 01 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
  3. 29 apr Koers Philips explodeert na bereikte schikking

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links