Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter in de tank dan in turbo's

Beter in de tank dan in turbo's

De IEXTraders volgden de olieprijs de afgelopen weken nauwlettend. Hanzicht: "Olie Turbo verkocht, ben er klaar mee. Koop wel weer als olie echt in de lift zit. TL Koninklijke ook weg. Van de sjeiks mag de olie desnoods naar 30 dollar. Beter in de tank dan in de lange turbo's."

 

Sint houdt ondertussen zijn warme berenpakje aan: "Ik vrees voor de aandelenbeleggers dat ik mijn berenpak heel het jaar aan houd :-) Bedrijfscijfers Europa zullen goed zijn, gezien lage euro en lage olie. VS zal wel last hebben van dure dollar. Aangezien wij altijd volgen, zullen we meedalen met onze vrienden uit de VS."

Jasaba maakt van zijn portefeuille een familie-aangelegenheid:

VIG schreef op 2 jan 2015 om 16:41: "Wow goed dagje !! , heb je een glazenbol toevallig in huis ? Je voorzag precies alle stijgingen en dalingen."

"Haha! Je zou het bijna denken, ja. Alle credits gaan dit keer naar mijn vrouw. Ik schreef al eerder, ze heeft een heel goed gevoel voor de richting. Dat de opbrengst nog 'bescheiden' is uitgevallen, is dan ook geheel aan mij toe te schrijven. Ik durf haar moeilijk de vrije hand te geven en probeer steeds op de rem trappen. Zelf ben ik nog te grieperig, maar dit is wel een mooi begin van het nieuwe jaar. Dat belooft nog wat. Veel succes dit jaar en blijf vooral ook je eigen beslissingen nemen."

Tsja, vrouwen beleggen beter toch? Over naar de rijtjes. 

De tussenstand 

Die is, althans wat betreft posities, niet veel anders dan een week of drie geleden bij de vorige update. Alleen Pharming Group en Jasaba ruilen van plek. 

 

 

Fonds

rendement

rendement t.o.v. benchmark

1

Slapend rijk

+124,01%

+67,68%

2

Jasaba

+102,89%

+61,69%

3

Pharming Group

+18,11%

+16,64%

4

Fonds mbp

+62,81%

+13,99%

5

Ebah

+49,74%

+11,57%

 

Hoe ziet de rest van de beursweek eruit? Fijn trouwens dat het weer eens een hele week is. Die feestdagen steeds tussendoor maken het zo rommelig. 

De euro staat heel erg in de picture. De munt noteert op het laagste niveau ten opzichte van de dollar in negen jaar. Oeps, al hoeft dat voor beleggers niet slecht te zijn dat we een beetje goedkoper worden aan deze kant van de oceaan. 

En verder?

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links