Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alibaba-appels versus Walmart-peren

Alibaba-appels versus Walmart-peren

Zoals bekend kan je geen appels met peren vergelijken. Ook niet als een appel ongeveer even duur is als een peer? Zo las ik dat de marktwaarde van Alibaba nu (net) hoger is dan van Wallmart: 247 miljard dollar versus 246 miljard dollar, waardoor Alibaba nog maar één plaats verwijderd is van de wereldwijde toptien bedrijven qua beurswaarde.

Walmart heeft 11.000 winkels in 27 landen (waaronder China) en vorig jaar een omzet van 473 miljard dollar terwijl Alibaba online actief is met een omzet van 8,6 miljard dollar…

Als u denkt dat een van beide bedrijven veel meer of juist veel minder waard is dan kunt u overwegen om met instrumenten zoals bijvoorbeeld opties of turbo’s long te gaan in het ene aandeel en short in het andere.

Zo’n trade heet een pair trade, wat toevallig precies klinkt als een pear trade. Misschien kan het dus toch, appels met peren vergelijken. Nu nog de lastige vraag wat lekkerder is.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links