Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unibail-Rodamco dividend & opties

Unibail-Rodamco dividend & opties

 

Unibail-Rodamco probeert haar cash management te optimaliseren door hun dividend outflow over twee betalingen te verdelen. Het bedrijf gaat nu een betaling doen in maart en juli, in plaats van een enkele betaling in mei. Het dividendbeleid blijft verder ongewijzigd, 85%-95% van de winst.

Wat betekent dit voor een Unibail-Rodamco belegger? Behalve dat optimalisatie van kasstromen licht positief kan zijn en u uw dividend verspreid ontvangt, heeft het geen grote impact voor de aandeelhouders.

De impact is groter als u in opties van Unibail-Rodamco belegt. Waarbij de optiemarkt eerst het volledige dividend in de maand mei verwachtte, valt nu één ex-dividend notering ná de mei expiratie. Als we de aanname maken dat Unibail de helft in het interim dividend betaalt in maart, betekent dit dat de opties met een juni-expiratie het verkeerde dividend inprijsde, namelijk slechts 50%. Een daling van het aandeel Unibail-Rodamco door het ex-dividend vindt nu namelijk later plaats.

De beleidswijziging dan ook is positief voor de callopties met een juni-expiratie maar negatief voor de putopties met juni-expiratie.


Christopher Ho is werkzaam als research analist bij AFS Group. Hij heeft geen posities in de in deze column genoemde waarden en de informatie bevat geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Christopher Ho en AFS Group zijn niet aansprakelijk voor schade die op enigerlei wijze kan voortvloeien uit het gebruik van deze column.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Christopher Ho

Een van de jongsten op IEX, maar niet de groenste! Beweegt er op het Damrak een aandeel, of valt er iets te melden over een fonds: er is weinig dat Christopher (bouwjaar 1988) van AFS ontgaat. Hij is goed in rekenwerk onder de moterkap: dividenden, emissies et cetera. Ondanks zijn leeftijd heeft Chris al jarenlange ervaring o...

Meer over Christopher Ho

Recente artikelen van Christopher Ho

  1. mrt '15 Shell en het keuzedividend 1
  2. feb '15 KPN & Altice: 1+1=...? 5
  3. jan '15 ASML à 62,59 euro?! 17

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 3 oktober 2014 12:55
    quote:

    Brogembank schreef op 3 oktober 2014 12:53:

    Eindelijk een Nederlands fonds dat begrijpt dat 1x dividend per jaar nogal uit de steentijd stamt.
    Ik begrijp ook niet waarom het zo 'moeilijk' is dit frequenter te doen, zit zelf in wat fondsen oa onroerend goed in de US (Realty Income oa), die keren keurig elke maand, de 15e cash uit.
  2. forum rang 5 theo1 3 oktober 2014 14:12
    Maandelijks is wel handig als je er na je pensionering (deels) van moet leven. Dan komt het mooi iedere maand binnen, net als een salaris. En het is ook handig als je het automatisch laat herbeleggen. Dan is een snellere cyclus altijd (iets) voordeliger.

    Dat (pensionado's en automatische herbeleggers) zijn de doelgroepen waar Realty Income zich op richt.
  3. Brogembank 3 oktober 2014 15:33
    quote:

    RT2014 schreef op 3 oktober 2014 14:19:

    [...]

    Unibail is een Frans bedrijf...
    punt voor jou RT2014!
    Edoch Rodamco is van origine zo Rotterdams als maar kan :-)

    Mijn posting is meer bedoeld als start voor discussie; volgens mij is één van de redenen dat Europese aandelen het minder doen dan Britse en met name Amerikaanse aandelen gelegen in de oorzaak dat vele slechts één keer per jaar dividend uitkeren. RDS en UN doen het relatief goed, ik denk mede door hun meer internationaal georiënteerde dividendbeleid, wat ze aantrekkelijk maakt voor dividendbeleggers.

    Economisch gezien is continue rentebijschrijving op termijn qua compounding veruit superieur aan jaarlijkse of zelfs regelmatige bijschrijving.

    Dit is voor mij inderdaad een aanleiding geweest om recent net als Belegde boterham in Realty Income Corp te stappen ipv in Unibail-Rodamco. Ik zie dit overigens als een lange termijn hedge tegen een stuk erfpacht die ik tzt aan mijn dievende gemeente zal moeten betalen.
  4. Belegde boterham 3 oktober 2014 17:03
    quote:

    theo1 schreef op 3 oktober 2014 14:12:

    Maandelijks is wel handig als je er na je pensionering (deels) van moet leven. Dan komt het mooi iedere maand binnen, net als een salaris. En het is ook handig als je het automatisch laat herbeleggen. Dan is een snellere cyclus altijd (iets) voordeliger.

    Dat (pensionado's en automatische herbeleggers) zijn de doelgroepen waar Realty Income zich op richt.
    Heb 'gelukkig' nog even, maar je hebt gelijk daarin. Tav pensionado's.

    Maar persoonlijk vind ik het prettig om maandelijks uitgekeerd te worden en 'sneller' mijn dividend te kunnen herinvesteren daarnaast wordt er vrij herhaaldelijk (slechts met kleine percentages) het dividend verhoogd en kun je dit mooi volgen als je dit netjes bijhoud. Of anders de nasdaq site en dividend history bekijken. Van een Unibail is het altijd maar weer afwachten. (ben overigens wel long Unibail, maar een relatief kleine positie vanwege die in mijn ogen wat onzekere uitkeringen)

    Wat een ander lid hier zei over de administratie en teveel werk is een lachertje, maandelijks mijn uitkeringen in een excel sheet zetten doe ik met een grote glimla$h :-)
  5. Brogembank 3 oktober 2014 17:10
    Ik heb ook nog wel enige decades te gaan tot ik AOW mag opstrijken ;=)

    Maar ik ben wel een fan van door het jaar heen additioneel inkomen vangen uit dividenden. Met name de eerste maanden van het jaar is het wat dat betreft schraalhans keukenmeester, dus vandaar dat ik veel meer dan voorheen gefocust ben op regelmatige dividenden.

    Ik ben recentelijk steeds meer gaan inzien dat daadwerkelijk groei voornamelijk komt uit herbeleggen indien mogelijk.

    succes allen!
  6. p1woord 9 oktober 2014 11:55
    quote:

    Belegde boterham schreef op 3 oktober 2014 12:55:

    [...]

    Ik begrijp ook niet waarom het zo 'moeilijk' is dit frequenter te doen, zit zelf in wat fondsen oa onroerend goed in de US (Realty Income oa), die keren keurig elke maand, de 15e cash uit.
    Hoe gaat het met de 15% dividendbelasting in usa
  7. Belegde boterham 9 oktober 2014 17:48
    quote:

    p1woord schreef op 9 oktober 2014 11:55:

    [...]

    Hoe gaat het met de 15% dividendbelasting in usa
    Ik ontvang het bedrag (effectief-bronbelasting 15%)

    Heb bijv nu wel onlangs een verrekening ontvangen over 2013 en van alle Reits (waaronder Realty Income, American Tower Corp, HCP oa) in mijn porto heb ik teveel betaalde belasting ontvangen. Deze Reits vallen ook onder een bijzonder belasting regime, de medewerker van de Alex Bank kon me ook niet precies uitleggen. Ik klaag er niet over iig.

    Hier staat het vrij goed uitgelegd, buitenlandse div belasting: www.gripopjevermogen.nl/financieel-pl...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links