Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Game over Zynga?

Game over Zynga?

Zynga staat dik -5% in de min na slechte KW2-cijfers. Van Forbes:

Shares of the social game developer quickly plummeted 6.8% to $2.72 from an earlier surge Thursday following the release of disappointing second quarter earnings. Although analysts expected the company to break even, Zynga widely missed consensus and announced its worst performance in the past year ­­­­– a loss of 7 cents per share. Revenue also came in lower than expected at $153 million, which was $4 million short of analysts’ estimates and a 33.6% slump from the same quarter last year.

The company was upfront about their weak performance. Before delving into any financial figures for the second quarter, Zynga revealed it lowered its full-year outlook to a range of $695 million to $725 million from $770 million to $810 million due to the delayed launch of new games and features.

U kent het bedrijf misschien als de maker van Farmville, wat voor het bedrijf een groot succes is geweest. Om dat succes uit te buiten kreeg het bedrijf een beursnotering. Het aandeel heeft in die tijd zelfs bijna 15 dollar aangetikt en is daarna in elkaar gezakt. In maart dit jaar krabbelde de koers nog even op naar 5,50 dollar, maar zakte daarna weer in. Ach, wat wil je ook met een bedrijf dat van één game, nu misschien een paar meer, afhankelijk is. De chart is van Yahoo Finance.

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2014 00:25
    Glu Mobile heeft nog geen winst gemaakt tot nu toe. King Digital daarentegen verdient bakken met geld met Candy Crush. En dat ze maar één spel hebben is niet waar. 66% van de inkomsten komen weliswaar van Candy Crush, maar dat wordt al steeds minder. Het nieuwe spel Bubble Witch Saga 2 schijnt het heel goed te doen. En King Digital heeft onlangs een deal gemaakt met Tencent in China om Candy Crush daar te verspreiden. Dinsdag 12 Augustus komen de kwartaalcijfers. Ik ben benieuwd.

    Glu Mobile heeft wel een nieuwe hit met het Kim Kardashian spel. Maar hoe winstgevend dat spel zal zijn is de vraag.
  2. [verwijderd] 10 augustus 2014 00:51
    quote:

    Turquoisine schreef op 8 augustus 2014 17:11:

    Zynga staat dik -5% in de min na slechte KW2-cijfers En dat vinden we wel erg veel terwijl vandaag BAM op -13,5% staat zonder dat er ook maar iets negatiefs te melden is? Heel vreemd.
    BAM is gewoon een gokaandeel. Als je daar veel geld in hebt belegd, ben je niet goed bij je hoofd. Ik heb zelf een heel kleine positie in BAM voor het geval dat de bouwsector zou gaan herstellen in de komende jaren. In dat geval kan het aandeel wel naar de 10 euro gaan, maar de kans is groter dat de tent dan al failliet is. Gewoon te veel concurrentie. Hopelijk gaat IMtech als eerste onderuit, dan wordt het voor de andere spelers wat makkelijker.(hogere winstmarges)
  3. Tradingmate 10 augustus 2014 17:39
    Zynga heeft nog een ruime kas. Ze zijn een aantal spellen aan het ontwikkelen. De reden voor de tegenvallende resultaten komt door dat de ontwikkeling meer tijd kost. Men wil de spellen uitbrengen als ze echt goed zijn. Daarnaast heeft Zynga ook nog een ander bedrijf dat een nieuwe "game-engine" heeft ontwikkeld. Die maakt het mogelijk om andere type spelletjes te ontwikkelen. En verder, Farmville 2 is sinds kort te spelen op de iPad, het gaat goed.
    Als Nick zich nou iets meer had verdiept in het bedrijf en niet alleen een artikel van een andere site had overgetikt. Ik stoor me aan de zogenaamde kenners hier op IEX die niet verder komen dan een beetje een popi-jopie korte bocht tekstje te typen.
    Ik raad je aan gewoon even naar de conference call te luisteren, daar vertellen ze de achtergronden.

    Ik heb Zynga gekocht voor 2,70 in nabeurs.
  4. [verwijderd] 10 augustus 2014 21:41
    Wel leuk dat Zynga bezig is met nieuwe spellen, maar het zijn allemaal "freemium" spellen die Zynga maakt. En Zynga heeft nog nooit winst gemaakt. Hoe weet je nou dat Zynga nu opeens wel winst zou gaan maken? Ik wacht liever eerst op goede resultaten (winst) en spring dan pas in. Dan mis ik misschien de eerste grote koersstijging, maar daarna kan de koers ook nog flink omhoog. Ik zie het zo: Als je laat komt op een feest, kan het toch nog gezellig worden.

  5. Tradingmate 11 augustus 2014 13:49
    quote:

    Bucky225 schreef op 10 augustus 2014 21:41:

    Wel leuk dat Zynga bezig is met nieuwe spellen, maar het zijn allemaal "freemium" spellen die Zynga maakt. En Zynga heeft nog nooit winst gemaakt. Hoe weet je nou dat Zynga nu opeens wel winst zou gaan maken? Ik wacht liever eerst op goede resultaten (winst) en spring dan pas in. Dan mis ik misschien de eerste grote koersstijging, maar daarna kan de koers ook nog flink omhoog. Ik zie het zo: Als je laat komt op een feest, kan het toch nog gezellig worden.
    Bedrijven als Zynga (maar dat doen ook bedrijven als Amazon) vinden winstmaken niet zo belangrijk. Ze hebben geld van de aandeelhouders gekregen om het te investeren, niet om het in kas te houden. Dus, men maakt geen winst omdat men de investeringen opvoert.
    Over je andere punt "freemium": Zynga maakt gratis spellen, om zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen. Ze hopen dat mensen het vervolgens zo leuk vinden dat ze zo nu en dan een klein bedrag betalen voor extra's in het spel (er zijn in-game aankopen). De spelletjes die het meest opleveren werken allemaal zo.
    Verder, het is natuurlijk geheel aan ju hoe je belegt,.. ik doe het anders. Ik kocht FB op 20, voordat bij het grote publiek duidelijk werd dat ze gingen verdienen aan mobiel. Tegen de tijd dat het bij het grote publiek bekend is dat het een mooie cashcow is, staat het al op 60.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links