Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wij van BOAML adviseren....

Wij van BOAML adviseren....

Vreest u inflatie? Dan heeft Bank Of America Merril Lynch (BOAML) een mogelijke oplossing. Koop bankaandelen, want als er één categorie aandelen goed presteert met hoge inflatie, dan zijn dat de banken, blijkt uit onderzoek van de bank.

Wij van WC Eend adviseren WCEend èn andere schoonmaakmiddelen. :-)

Our June FMS showed inflation expectations at their highest level since May 2011 and TIPS are outperforming bonds as investors worry about the secular impact of zero rates. We think the 1970s (a decade of protracted inflation, monetary instability, and spikes in oil prices) offer the best historical example as to which inflation assets do well.

Winners: real estate, commodities, small-cap stocks, value stocks, the energy sector and REITS 

Losers: bonds, large-cap stocks, growth stocks, and tech & utilities stocks 

Blijkbaar vallen bij BOAML banken onder value stocks, daar is natuurlijk een discussie over te voeren aangezien de meeste banken niet aan criteria voor een echt waardeaandeel voldoen.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2014 14:54
    @NB wat zou voor diepgaande dingen willen weten over Imtech? We schrijven met regelmaat op IEX over het fonds. Misschien dat u de vraag ook op het altijd drukke Imtech forum kunt stellen. Daar zitten soms goed ingelezen mensen tussen. Hier de link: www.iex.nl/Forum-Aandeel/11890/Royal-...

    Hopelijk heeft u hier iets aan.
    Nick
  2. forum rang 5 theo1 26 juni 2014 15:03
    quote:

    Dom-dom schreef op 26 juni 2014 13:56:

    Welke inflatie?
    Beurslogica:
    1- er is al x dagen geen 10% correctie geweest, DUS die moet binnenkort wel komen.
    2- de beurs is al best wel lang gestegen, DUS hij moet binnenkort wel gaan dalen.
    3- de inflatie is al best wel lang heel laag, DUS hij moet binnenkort wel gaan stijgen.

    Ze hebben het over die inflatie waarvan ze op grond van redenatie 3 veronderstellen dat die binnenkort zou gaan stijgen. Omdat die al een tijd lang laag is dus.

    In werkelijkheid werkt het natuurlijk anders:

    1- correcties worden bepaald door marktsentiment, niet door het aantal dagen sinds de vorige correctie. Als er geen reden is voor negatief sentiment (of althans negatiever dan het al is), komt er geen correctie.
    2- de lange termijn trend wordt bepaald door de (verwachting van) bedrijfsresultaten. Zolang die niet wezenlijk verslechteren, is er geen reden voor een daling. En bovendien kan de markt altijd veel langer irrationeel blijven dan beleggers voor mogelijk houden.
    3- inflatie wordt bepaald door een complex geheel van factoren: productiekosten, beschikbaar geld in de zakken van consumenten, ondercapaciteit in het productie-apparaat, centrale bankbeleid, rentestand etc. En zeker niet door de huidige inflatiestand. Vooralsnog is er geen ondercapaciteit in de productieketen, zitten de consumenten nog niet met bergen cash die gaten in de zakken branden en stijgen productiekosten nog niet de pan uit. Het enige dat inflatie zou kunnen veroorzaken is centrale bankbeleid. Dat is al een hele tijd zoals het is en er is nog geen inflatie. De conclusie zou misschien wel moeten zijn dat de centrale banken misschien wel weten wat ze doen. Maar dat is momenteel een heel impopulaire gedachte.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links