Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oei, die groei

Oei, die groei

Als iemand u vijf jaar geleden had gevraagd of u liever wilde investeren in aandelen van een land met een economische groei van maximaal 3% in de komende vijf jaar of een land met een groei van minimaal 7%, wat had u dan gekozen?

U raadt het al.

Het is nu vijf jaar geleden dat de Amerikaanse beurs het laagste punt (van deze crisis) bereikte. Sindsdien is de economische groei daar niet boven de 3% gekomen, maar Amerikaanse indices staan vrolijk in de buurt van hun hoogste punt ooit.

In China is de economie de laatste vijf jaar met minimaal 7% gegroeid. Na teleurstellende economische data bereikte de Chinese CSI300 index echter het laagste punt in vijf jaar. Ook koper, een indirecte manier om in te spelen op de Chinese groei, noteert nu rond het laagste punt van de laatste vier jaar.

Hier zijn veel redenen voor. De termijn is relatief kort, het is exact de periode vanaf de Amerikaanse low, quantitative easing, et cetera. Toch lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat (net als bij elke andere indicator) beleggers niet alleen naar economische groei moeten kijken.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links