Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corné's aandelenparade

Corné's aandelenparade

Men neme een zaaltje, een beamer, een onbehoorlijk hoeveelheid grafieken uit Datastream en Corné van Zeijl. Laat twee uur sudderen en je hebt een IEXTraders-masterclass uit het boekje.

Eerder deze week gaf de bekendste Nederlandse aandelenbelegger en erecolumnist van IEX een uitgebreid college over aandelenanalyse aan een selecte - en ademloos geboeide - groep van IEXTraders en wat gelukkige last minute-genodigden.

Te veel om hier een complete samenvatting van te geven, maar we pakken er wat highlights uit, uiteraard in de vorm van Corné's favoriete communicatiemiddel: grafieken.

Om te beginnen wat overtuigend bewijs waarom naar analisten luisteren weinig zoden aan de dijk zet: hoeveel analisten zagen de Imtech-decofiture aankomen? 

Of deze: het koersdoel van analisten voor SBM Offshore ligt al jarenlang zo'n 40% boven de beurskoers. 

U leest het wel vaker op deze site, maar Van Zeijl wrijft het nog eens onder uw neus: u moet het op de lange termijn hebben van dividend, niet van koersstijgingen! 

Onder het kopje read the signs. Wanneer moet u als belegger gealarmeerd zijn? Bij megalomane hoofdkantoren, grote overnames, verkopende insiders, gerommel in de top. Bewijsstuk 1: TomTom.

Nog even twee uit het boek fascinerende verbanden. Arcelor Mittal en US Steel (relatief ten opzichte van de AEX-index): misschien niet heel verrassend dat die gelijk op gaan, maar let vooral op dat gaatje dat in de laatste maand geslagen is...  

Nog een AEX-fonds Gone Wild: Randstad loopt meestal braaf in lijn met de Europese inkoopmanagersindex en komt bij uitschieters altijd wel weer terug in het gareel. Maar kijk eens waar Randstad dit jaar mee bezig is.... Gaat dat wat te hard? 

In januari organiseren we een volgende IEXTraders-masterclass. Nu al verzekerd zijn van deelname? Gewoon gratis lid worden van de eerste volledig online beleggingsclub van Nederland. 


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 08:15 AEX neemt adempauze; gelukkig hebben we de smallcaps nog 2
  2. 05 mei Buffett praat over AI en Apple, op het Damrak zijn de kleine smaakmakers aan de beurt
  3. 28 apr De puzzel van Powell en een overvolle agenda in een ingekorte beursweek

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 14 november 2013 12:48
    Ben t met Corné eens dat op de lange termijn (langer dan 10 jaar) dividend de belangrijkste variabele is. Zo heb ik mijn porto ingericht en dat heeft en legt me geen windeieren.

    T.a.v causaal verband en koersen:

    "Altijd als Tante Rie de appeltaart klaar heeft, stijgen de koersen" :)

    Was getekend Loesje
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links