Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Diabetes groeit, Nordisk bloeit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Wim Zwanenburg

Wim Zwanenburg is beleggingstrateeg bij Stroeve & Lemberger Vermogensbeheer N.V.. Na zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam was hij enkele jaren werkzaam in diverse beleggingsfuncties bij ABN Amro en Mees Pierson. Op BNR Nieuwsradio is hij regelmatig te beluisteren met commentaren op Amerikaanse IT-aa...

Meer over Wim Zwanenburg

Recente artikelen van Wim Zwanenburg

  1. jun '14 Sweet Sanofi 1
  2. apr '14 Ali-Big-baba 9
  3. mrt '14 Is Priceline te prijzig?

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 2 september 2013 16:27
    Gewoon kappen met al die (toegevoegde ) suikers eten:het spul zit letterlijk overal in en is zo slecht voor je!Groenvoer:what's in a name!
    Zelfs als je helemaal met snoepen en alcohol zou stoppen ,krijg je nog veel te veel binnen middels je koolhydraten-versuikering via aardappels,granen,pasta,brood etc..H6
  2. [verwijderd] 2 september 2013 16:50
    Dat klopt Handyman.
    Niet alleen moet suiker in de ban, maar ook de snelle koolhydraten uit brood, aardappelen en rijst dienen danig teruggeschroefd te worden.

    Dat lijkt in het begin allemaal vreselijk, maar het went snel. Bovendien blijft er ontzettend veel lekkers over: vlees, vis & vrouwen.

    En de blijde boodschap is dat je een, twee of drie wijntjes gewoon kunt blijven drinken. Alleen het bier moet in de ban (moutsuiker).
  3. [verwijderd] 3 september 2013 08:48
    Is inderdaad een risico, in Zweden en Noorwegen is men al massaal aan het Low Carb / Atkins dieet, waar je het eigenlijk over hebt als je het hebt over het drastisch verminderen van het eten van suikers en geraffineerde koolhydraten.
    Zie bijvoorbeeld deze site van een Zweedse 'dietdoctor':
    www.dietdoctor.com/butter-battlefield...
  4. [verwijderd] 3 september 2013 11:28
    Bedankt voor de link, wannabrich. Altijd leuk te lezen wat er binnen de Europese familie speelt.

    Deze is bijzonder interessant: hetvastendieet.nl
    De deal in het kort: 5 dagen eten zoals altijd en 2 dagen slechts 600 calorieën per dag.

    Via de site kun je bbc-docu van Micheal Mosley (zelf arts) over levensverlenging door calorierestrictie bekijken: spectaculaire resultaten, zónder medicijnen!

    Sorry Novo Nordisk, maar dit is een game changer...
  5. Met Effekt 3 september 2013 13:13
    quote:

    Groenvoer schreef op 3 september 2013 11:28:

    Bedankt voor de link, wannabrich. Altijd leuk te lezen wat er binnen de Europese familie speelt.

    Deze is bijzonder interessant: hetvastendieet.nl
    De deal in het kort: 5 dagen eten zoals altijd en 2 dagen slechts 600 calorieën per dag.

    Via de site kun je bbc-docu van Micheal Mosley (zelf arts) over levensverlenging door calorierestrictie bekijken: spectaculaire resultaten, zónder medicijnen!

    Sorry Novo Nordisk, maar dit is een game changer...
    Diabetes type 1 is een chronische ziekte. Daar helpt geen dieet bij en is voor Novo Nordisk een blijvende markt.
    Tresiba zal hun marktaandeel in die markt vergroten.
  6. Met Effekt 3 september 2013 13:16
    quote:

    Sinds kort schreef op 3 september 2013 08:13:

    Maar uiteindelijk wordt men ouder en heb je als nog medicatie nodig want de insuline productie
    Word steeds minder. Dus novo wnneer te koop op de aex..
    Novo is te koop in Amerika NYSE. Maar ik zou een mandje pharma kopen, bv BBH. Die doen het stukken beter en risiko is gespreid: finance.yahoo.com/q/bc?t=1y&s=NVO...
  7. [verwijderd] 3 september 2013 15:56
    quote:

    Met Effekt schreef op 3 september 2013 13:13:

    [...]

    Diabetes type 1 is een chronische ziekte. Daar helpt geen dieet bij en is voor Novo Nordisk een blijvende markt.
    90 procent van alle diabetes is type 2. Dus een waarschuwing is op zijn plaats.

    Novo Nordisk behaalt 78 procent van de omzet uit de 'lucratieve' diabetesmarkt.

  8. forum rang 7 handyman6 3 september 2013 17:25
    Eh...wijn ,geen suikers?!
    Nou Groenvoer,echt wel ,want vergisting wordt vaak "geholpen" middels (veel)toegevoegde suiker.Bovendien worden de goedkope/zuurdere wijnen,€5 zeg maar ,verzoet met Megapurple,een soort diksap.Googel er maar es op ,drink je meteen nooit geen goedkope wijn meer.Chemie met een smaakje,geurtje...hopeloos.
    grH6
  9. [verwijderd] 4 september 2013 11:08
    Goh, Megapurple.
    Kende ik nog niet, maar kijk er ook niet van op.

    Nicolaas Klei schreef al over de palletladingen suiker die hij aantrof bij wijnmakers in het Rhônedal.

    Te weinig zon = te weinig suiker = te weinig alcohol.
    Daarom drink ik zo zuidelijk mogelijk en de supermarkten by pass ik door zelf te importeren.

    Natuurlijk is het altijd mogelijk dat mijn producent de boel flest, maar volgens zijn informatie is het gehalte aan restsuikers kleiner dan 2 gram per liter. Lekker weinig sulfiet ook: 28 mg/l.

  10. forum rang 7 handyman6 4 september 2013 11:52
    quote:

    Groenvoer schreef op 4 september 2013 11:08:

    Goh, Megapurple.
    Kende ik nog niet, maar kijk er ook niet van op.

    Nicolaas Klei schreef al over de palletladingen suiker die hij aantrof bij wijnmakers in het Rhônedal.

    Te weinig zon = te weinig suiker = te weinig alcohol.
    Daarom drink ik zo zuidelijk mogelijk en de supermarkten by pass ik door zelf te importeren.

    Natuurlijk is het altijd mogelijk dat mijn producent de boel flest, maar volgens zijn informatie is het gehalte aan restsuikers kleiner dan 2 gram per liter. Lekker weinig sulfiet ook: 28 mg/l.

    Das goeie info,bro'!Er zijn natuurlijk ook organische wijnen,waar +-biologisch is geteeld ,maar het gaat ons wijnliefhebbers vooral,om wat je met die ökodruiven vervolgens uitspookt= het wijn maken.
    Dan valt het nog niet mee om geen/weinig van de toegestane additieven/ hulpmiddeltjes:meer dan 30! te gebruiken,biodruiven of niet.
    Echte "Natural Wines",zijn er niet veel..oa Vleck A'dam importeert en verkoopt ze.Betaalbaar ook nog..2009 goeie serie.
    grH6
  11. [verwijderd] 5 september 2013 16:01
    Handy, als ik ooit nog een winkel ga beginnen dan ga ik met die Vleck contact opnemen voor de wederverkoop. Het ziet er allemaal erg interessant uit.

    Ik heb een beetje op hun site zitten lezen en daar zeggen ze zelf ook dat een kwestie van vertrouwen is. Je kunt er nu eenmaal niet met je neus bovenop staan als het gemaakt wordt.

    Je hebt gelijk dat organisch geteeld verder niets zegt over wat er verderop in het proces met de druiven gebeurd.

    Behalve vertrouwen heb ik de logica ook een beetje mee laten wegen. Het gebied waar ik mijn wijn vandaan haal is gloeiend heet. De planten zijn bijna standaard ouder dan twintig jaar. Maar veertig tot honderd jaar is geen uitzondering. Zelden is de opbrengst hoger dan 5000 kg per hectare, soms zelfs niet meer dan 1500 kg.

    De druif (die ook in de Bandol gebruikt wordt) levert veel alcohol, waardoor er weinig sulfiet nodig is om de gisting te stoppen. Er zitten veel tannines in waardoor de wijn langer houdbaar is. En de insectendruk is zo laag dat ze met gemak aan de voorwaarden voor biologische teelt kunnen voldoen.

    Daarbij kunnen Spanjaarden prima wijn maken, maar om een of andere reden nooit zoveel vragen als Fransen en Italianen. Voor mijn gevoel zijn ze ook beter te vertrouwen als Italianen. Al heb ik daar geen enkel bewijs voor ;-)

  12. forum rang 7 handyman6 7 september 2013 20:25
    Nu wordt het vleesschandaal breed uitgemeten,alsof we niet al jaren weten dat de beesten veel te veel medicijnen,ontstekingsremmers,groeihormonen,water(!) etcetc toegediend krijgen,voor een mooie braadbare vleesklomp.
    Op TVdocu's is 3 jaar bevroren vlees als vers aangeboden,datum-over-etiketteren door supermarkten voor verlengde "versheid", ökovlees met gewoon vlees gemengd en ga maar door.
    Dan blijkt bij het slachten,regelmatig, de strondvervuiling:ecoli-/ehec-bacterie, meestal te worden weggespoeld,zodat de hele partij besmet raakt en dat eten wij dan als consument!
    Inspekteurs doen er het zwijgen toe ,want bedreigd door de sector,de rest van vleesproducenten schuift de zwarte piet door en dan nog pleiten ,ook hier ,posters voor een zich terugtrekkende overheid,omdat sectoren zichzelf wel kunnen controleren,en de vrije markt heus haar verantwoordelijkheid wel neemt...niet dus!
    Deden die nu vaak zo luie ambtenaren maar eens hun werk,dan kon er wat mij betreft ook nog wel een bonusje af,want ik wens mijn biefstukje bruin te braden door Croma en niet door poep.
    Fijn weekend ieders..H6
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links