Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: 175.000 & 7,5%

Update 08:50 uur: De Groote Corné van Zeijl Show

Corné van Zeijl mag dan wel niet meer voor IEX schijven, maar gelukkig twittert hij. En hoe. Ik kan bijna alles wat hij roept hier zowat blind plaatsen.


Update 08:15 uur: Voorbeurs

Het is exact nog één indexpuntje, ofwel de AEX hoeft nog maar +0,27% te stijgen om een nieuw jaarrecord op het bord te krijgen. Gisteren tikte de index met 372,39 al een nieuwe hoogste slotstand voor dit jaar aan. Als nou vandaag met name het Payroll Report meevalt, kan het er best inzitten.

De consensus voor het maandelijkse Amerikaanse werkgelegenheidsrapport en meest invloedrijke cijfer op de beurs luidt 175.000 banen er bij en een werkloosheidspercentage van 7,5%. Verder kent de agenda geen punten die de markt echt kunnen sturen. Populair  gezegd: er is geen zak te doen.

Bij ons zijn er eigenlijk alleen maar KW2-cijfers van bioboy Arseus en in het buitenland Allianz, AXA (let op Aegon?), Royal Bank of Scotland en Chevron. Reed Elsevier krijgt een forse koersverhoging van ING - zijn we daar niet een beetje laat mee na al dat gestijg? - naar 16 euro en that's it.

Imtech!
Spannendste item bij ons is om 10:00 uur de loeihete (!) überextraspeciale Imtech aandeelhoudersvergadering over die jaarrekeningen. FD heeft een barse vooruitblik. Houd de headlines in de gaten en de Twitter van VEB's Jan Maarten Slagter. Als u de koers verticale strepen ziet trekken, weet u dat iemand Iets heeft gezegd.

AIG en LinkedIn waren er nog met KW2-cijfers en de koersen deden +4,95% en 6,81% in de officieuze handel nabeurs. Vooral AIG is bijzonder. De beruchtste brokkenmaker van de kredietcrisis ging bijna naar nul, doet nu bijna 50 dollar en gaat 0,10 dollar dividend betalen. Het kan verkeren :-)

Records dus, vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Niemand verwacht het, denkt er aan, houdt er rekening mee of vindt het normaal en ja, dan gooien de markten de kont tegen de krib. Lees anders dit verhaal over misschien úw psyche van collega Pieter Kort: Waarom u deze bullmarket haat.

Succes vandaag en op naar de koersen. En oh ja, dan schakel ik mijzelf nog even in be careful out there en schooljuf modus. Leuk die hoge koersen, maar waakt u voor euforie! Herinnert u zich Nina B. nog met die duimen? Juist :-) 

  • Sorry beren, Bernanke-bashers en Zero Hedge-fans, maar ik kan er ook niks aan doen. Slechts een paar tienden, maar de Europese en Amerikaanse aandelen futures openen weer hoger. De Bund future (Duitse obligatie future) knakt iets naar beneden, dat is opvallend voor 2013-begrippen
  • Azië kabbelt collectief lekker loom en zomers wat hoger, Japan is de uitzondering en doet losjes +3,29%
  • EUR/USD is richting 1,32 gezakt en trekt nu iets bij
  • Oh jee, helemaal gemist: 1287,50 dollar?! Goud kreeg gisteravond klop gok ik (ik heb niet naar de koersen gekeken) en krijgt nu -1,5% klappen. Ik weet niet waarom, maar misschien heeft Bloomberg raad. Oliebenchmarks WTI en Brent lopen iets op en de spread iets terug

Agenda en nieuws Nederland

Nieuws buitenland

Buitenlandse KW2-cijfers

  • 07:00 Allianz: cijfers KW2
  • 07:00 AXA: cijfers KW2
  • 07:00 Lufthansa: cijfers KW2
  • 07:30 Ageas: cijfers KW2
  • 08:00 Royal Bank of Scotland: cijfers KW2
  • 14:00 Chevron: cijfers KW2

Macro-agenda

  • 14:30 VS: Payroll Report jul (cons: +175.000 & 7,5%)
  • 14:30 VS: privé inkomen & uitgaven jun (cons: +0,4% & +0,4%)
  • 16:00 VS: fabrieksorders jun (cons: +2,3%

Lukas Daalders Best of the Web

Iedere dag leuk en leerzaam om doorheen te scrollen: de dagelijkse verzameling links van IEX-columnist en Robeco-fondsmanager Lukas Daalder.

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 2 augustus 2013 09:56
    Spyker stelt de publicatie van het halfjaarrapport een week uit, van 5 naar 12 augustus. Een reden voor het uitstel werd niet gegeven. ,,We hebben gewoon iets meer tijd nodig om het halfjaarverslag af te maken, that's all'', zei topman Victor Muller desgevraagd. (AFN)

    Alsof Spyker zoveel te melden heeft. Ze hebben geen auto geproduceerd en geen auto verkocht. Hoe moeilijk kan het zijn om een jaarverslag te schrijven? Muller had beter kunnen zeggen: "We zijn gewoon een onprofessioneel stelletje knoeiers en het kost ons veel moeite om de cijfers nog ergens op te laten lijken. That's all".
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links