Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ziggodroom

Ik ben nu 46 jaar en binnenkort werkloos. Voor mij ligt de brochure van wat tegenwoordig de woekerpolis heet, met de vraag: “Eerder stoppen met werken?“. Rijk geïllustreerd met  palmboom, hangmat en een stralende zon. Zou deze vraag anno 2013 nog kunnen of  is dit hetzelfde te kwalificeren als rondrijden in een Amerikaanse Hummer? 

De overheid is bezig de aow-leeftijd te verhogen van 65 jaar naar 67 jaar. Pensioenen worden gekort en niet langer geïndexeerd en de 50-plus partij stijgt in de peilingen.

Onlangs kwam in het nieuws tegen dat de topinkomens, waaronder dat van Bernard Dijkhuizen van het kabelbedrijf Ziggo, weer met 6% gestegen zijn. Naar ik heb begrepen ontving Bernard Dijkhuizen in 2012 zo’n 15 miljoen euro. Het zou leuk zijn te weten hoe hij bij het toucheren van laatstgenoemd bedrag aan zou kijken tegen deze brochure met de vraag “Eerder stoppen met werken?"

“Hoezo eerder stoppen met werken?” zou hij misschien denken. Ben net lekker begonnen met binnengraaien, eh, optimaliseren van de bedrijfswinst voor mezelf, eh nee... de aandeelhouders natuurlijk, natuurlijk. Het is grappig vast te stellen dat voor de één een bepaald geldbedrag reden is eerder te stoppen met werken, anders waren er niet zoveel van deze woekerpolissen verkocht en voor de ander reden om zolang mogelijk door te gaan.

In ieder geval ben ik weer voor de arbeidsmarkt beschikbaar. 

 


Deze column is niet bedoeld als advies. Mike Veen heeft geen positie in Ziggo.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Mike Veen

Mike Veen is particuliere belegger en schrijft deze column in het kader van de IEX Open Dag.

Meer over Mike Veen

Recente artikelen van Mike Veen

  1. jun '13 Ziggodroom 1

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Henk en Ingrid 25 juni 2013 14:54
    ik zie wat betreft topsalarissen in het bedrijfsleven het probleem niet zo, mits bedrijven op een goede, (maatschappelijk) verantwoorde manier worden geleid waarbij gebouwd wordt aan een solide onderneming.

    Nu ken ik niet alle in's en out's van Ziggo, maar het lijkt mij een redelijk goed presterend bedrijf wat geen grote risico's neemt. 15 miljoen lijkt mij niet echt marktconform, maar dat is aan de aandeelhouders om dat te beslissen, niet aan burgers of de overheid.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links