Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chocorendementen

In de eeuwige zoektocht naar een doeltreffende manier om de beurs te voorspellen, is er weer een nieuwe kanshebber opgestaan: de chocoladeindicator. Iedereen houdt van chocolade en als er dus geen chocolade gekocht wordt, nou, dan doet men zeker geen grote aankoop zoals een huis of iets dergelijks, aldus expert Stutland op CNBC.com.

Deze diepgaande denklijn vasthoudend betekenen veel aankopen van chocola goed nieuws voor het aandeel Hershey (producent van chocoladerepen), waarmee het aandeel Hershey volgens deze theorie een voorspellende waarde heeft voor de S&P 500. Zie hier de grafiek van het aandeel Hershey versus de S&P500 negen maanden later. (cnbc.com, periode 1985-2013, 19-6-2013):

Een op het oog verleidelijke theorie, inclusief het op het eerste gezicht overtuigende plaatje. In het hetzelfde artikel wordt echter ook een briljant tegenargument voor deze en veel andere op correlatie gebaseerde theorieen genoemd: de Boter-in-Bangladesh-correlatie. Een zekere Leinweber heeft onderzoek gedaan naar dataseries met de hoogste correlatie met de S&P gedurende een periode van tien jaar.

En wat bleek; de data met de hoogste correlatie met de S&P 500-koersen waren de productiegegevens van boter in Bangladesh....

Erik Mauritz heeft op het moment van schrijven geen positie in chocola, maar sluit niet uit zo een aankoop te doen bij de koffie.


Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas. Mauritz heeft geen positie in een van de genoemde aandelen of fondsen. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen..

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Erik Mauritz

Erik Mauritz is bij BNP Paribas verantwoordelijk voor turbo’s in Nederland. Erik Mauritz’ visie is niet bedoeld als advies, is op persoonlijke titel en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de visie van BNP Paribas.

Meer over Erik Mauritz

Recente artikelen van Erik Mauritz

  1. apr '16 De huizencirkel is rond 10
  2. aug '15 Wie is de Slechtste Belegger van Nederland? 7
  3. aug '15 Copycat in de zak

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2013 13:49
    Begrijpelijk. In tijden van armoede is brood met halvarine en hagelslag een redelijk alternatief. Daar zit de vraag dus in. Niet in bonbons.
    Persoonlijk ben ik (en vele andere NL's) gek op hagelslag.
    Opvallend is dat de duitsers Lidl en Aldi dat maar al te goed weten. Als ze dat niet hebben blijven we weg.
    Dus zijn ze het pas de laatste jaren gaan verkopen.
    Onze buurtsuper Plus weet óók dat hagelslag belangrijk(-e publiekstrekker) is.
    Daarom is bij hen de hagelslag goedkoper dan bij de duitsers.
    Echt waar.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links