Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste: krijg het heen-en-weer

Op en neer en heen en weer, zo gaan de beurzen de afgelopen dagen tussen negen en half zes. Superleuk voor de deelnemers aan de De Slimste Belegger, er gebeurt eindelijk eens wat, maar zo, het kaf wordt ff van het handelskoren gescheiden hier. Alleen de echte traders overleven in deze markt. Hulde hoor, voor diegene in de topregionen van de deelnemerslijst.

Het zorgt ook voor de nodige blijf-aan-de-knoppen-stress. Gisteren ging Pieter Kort voor een vergadering short AEX en toen hij even later terugkwam was de beurs hoger en later weer lager en weer hoger. Usnapt 'm, het duurt of een tijdje voordat je goed zit, of je moet heel veel handelen om de markt bij te houden.

Een trade werkt eerst altijd tegen je in, zegt Corne van Zeijl altijd, maar op zo'n beursdagje met plussen en minnen die elkaar kort afwisselen, is heftig. Zeker omdat er na vandaag nog een weekje te gaan is in de Slimste. Fouten maken is dus niet zo handig (zeg ik vooral even tegen mezelf, want de Angels zakken wat weg, auw).

Hoe ziet de Top 3 er vandaag (11 uur) uit?

1 ednique +108,61%
2 Joost29 +91,18%
3 Ivomobile +77,20%
  1. Ednique weet van geen ophouden; zijn teller staat op 723 transacties. Te veel om allemaal te noemen, maar wel leerzaam, want er staan zowel grote klappers als missers in zijn transactielijst.
  2. Joost29 had veel succes met zijn shorts zilver en eurodollar. Momenteel heeft hij alleen een Turbo longNikkei in portefeuille, maar die staat zwaar onderwater. Wat is zijn volgende stap?
  3. Ivomobile gaat voor long Aegon en ArcelorMittal, maar die lopen nog tegen hem in. Vandaag heeft hij al successen gehad met een short goud en long Nasdaq.

En dan nu nog even over naar het klassement van de Bekende Beleggers (overigens, helaas voor ons, veel minder goed dan de minder bekende beleggers):

  • Nico Bakker moest even wachten tot zijn trades gingen werken, maar hij staat in het groen nu. Let op zijn long goud.
  • De collega's van de Hypehoppers bezinnen zich duidelijk op nieuwe trades. Alleen de VIX long staat zielig te zijn in hun portefeuille.
  • Jan Kastelijns heeft de afgelopen dagen veel AEX short gezeten, doorgaans met goed resultaat.
  • Rob Koning profiteert vandaag onder andere fijn van zijn long Tomtom.
  • De Angels, laat dus ff maar :-(.

Maar, allemaal nog even ons best doen vandaag, want de weekprijs gaat er vanmiddag uit.

 

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links