Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste: 100% in 14 dagen

De markt heeft de huidige spelperiode van De Slimste Belegger uitgezocht om even te laten zien wie er de baas is. De markt zelf, namelijk. Minstens de helft van de beleggers in 's lands spannendste beleggingscompetitie loopt na twee-en-een-halve week al hopeloos achter de feiten aan. 

Als iedereen short zit, blijft de AEX doodleuk verder stijgen en als de Grote Correctie eindelijk lijkt te zijn begonnen, blijkt het niet meer dan een schijnbeweging. Inmiddels lijkt het deelnemersveld van De Slimste wijs geworden: in het lijstje populairste instrumenten staan de AEX longs en de DAX- en AEX-shorts gebroederlijk naast elkaar.

Maar goed, dat heeft een select groepje ècht slimme beleggers er niet van weerhouden om de afgelopen weken eens flink huis te houden op de beursvloer. Meer dan honderd procent rendement in 14 handelsdagen: dan kom je van goede huize.

Beslissende ontsnapping
De Top-3 van half drie vandaag:

  1. Roden050 +104,09%
  2. ednique +103,11%
  3. Joost29 +100,58%

Opvallend: waar roden050 op het moment even het kruit droog houdt - afgezien van een longpositie op de Japanse Nikkei die op betere tijden ligt te wachten - hebben zowel ednique als Joost29 een shortpositie op de AEX ingenomen (waar de AEX zich, geheel in de traditie van het spel zich tot nu toe nog weinig van aantrekt).

Razendspannend in de top dus. De achtervolgers in het klassement hebben inmiddels een respectabele achterstand, al mogen we een gat van 15% in De Slimste Belegger nog lang geen beslissende ontsnapping noemen.

Crashverzekering
Hoe vergaat het de prominenten? Die hebben het minder makkelijk in de huidige marktomstandigheden. Alleen Rob Koning, Jan Kastelijns en de IEX Hypehopper weten de voeten droog te houden, de rest staat allemaal op verlies. 

Kastelijns en de Hypehopper spelen het spel voorzichtig vandaag; de eerste houdt vast aan een KPN long, terwijl de Hopper bij gebrek aan hypes alleen nog maar een crashverzekering aanhoudt in de vorm van een Turbo long op de VIX.

Rob Koning is geïnspireerder bezig. Hij houdt er een mooie portefeuille in geselecteerde aandelen op na, waarmee hij voorlopig verdiend bovenaan staat met een rendement van 2,7%.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 25 apr Pre-slotcall: AEX in het rood, dapper Unilever en oh-oh-Adyen 2
  2. 24 apr Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
  3. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links