Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Traden en strategiewijzigingen

Op vorige week na, zijn het geen wilde weken op de beurs. Waar zijn de fondsmanagers van Fondsmanager Gezocht ondertussen mee bezig? Groot nieuws van de Turnaround Manager. De huidige nummer vier van de competitie, het Turnaroundfonds, gaat het helemaal anders doen.

In zijn blogje schrijft hij dat hij besloten heeft om "niet meer te beleggen in ondergewaardeerde aandelen en die voor vrij lange termijn aan te houden, maar alleen nog te beleggen volgens twee kortetermijnmethoden. Met de eerste methode koop ik bepaalde oversold aandelen (lage rsi) zodra die weer stijgen; deze aandelen verkoop ik weer na twee dagen. Volgens mijn backtest kan ik hiermee gemiddeld ruim 4% winst per trade behalen. Met de tweede methode koop ik juist bepaalde aandelen die al sterk in koers gestegen zijn (hoge rsi); deze aandelen verkoop ik meestal na een dag." Tijdgebrek en te weinig onderscheidend vermogen als fonds zijn de twee belangrijkste redenen om van strategie te switchen.

RJT Capital bespreekt openhartig zijn ideeen over beleggen. "We zien onszelf in principe als een value-fonds maar handelen ons soms suf. Dit ligt niet aan de trader, maar meer aan mij. Het brand gewoon in mijn handen om iets te doen, omdat ik denk een andere leuke opportunity te zien. Er zijn natuurlijk wel vijftig value-opportunities, maar meestal is geldgebrek de oorzaak en dan moet er verkocht worden om een andere (nieuwe) positie in te nemen... hahaha."

De Top 3 van vandaag
Maar hoe gaat het met de rendementen van de managers? Ondanks dat fondsmanager Sint van Slapend Rijk op half mei al shortposities innam, achteraf te vroeg, geeft hij ook zelf op het blog toe, staat hij met een rendement van meer dan 36% stijf bovenaan in de real-life-beleggingscompetitie Fondsmanager Gezocht. Zijn Hollandse aandelen en beleggingsproducten doen het lekker.

Net zoals die van Spaarne Fund. Al heeft beheerder Ron Kerstens soms een beetje spijt dat hij een Nederlandse portefeuille heeft gekozen en niet een wereldwijde: "Misschien had ik voor het wereldfonds moeten kiezen omdat het Nederlandse beleggingsuniversum veel te klein is. Aan de andere kant beleg ik bij voorkeur niet in bedrijven waar ik nog nooit geweest ben, cq veel echte harde informatie van heb."

Wie veel van Amerikaanse aandelen afweet is fondsmanager Stijn de Wijs van het US Equity Fund. Hij neemt met zijn fonds momenteel de derde plek in en is bijna een vaste waarde in de top drie. Zijn portefeuille bestaat vooral uit grote, financieel sterke bedrijven die tegen een stootje kunnen. Als er een of meerdere het korte tijd slecht doen op de beurs, verkoopt de fondsmanager dan ook niet meteen.

Prima natuurlijk, want als je ergens in gelooft, moet je het wel een kans geven. In zijn update van begin mei schrijft hij over achterblijvers APOL, AAPL, IDCC, RTN, DLB. "Gezien de ontwikkeling van hun technische grafiek blijf ik er echter van overtuigd dat deze bedrijven ondanks hun terugval spoedig de koers naar boven in zullen zetten."

 

  Fonds Totaalrendement
1 Slapend rijk +36,35%
2 Spaarne fund +27,14%
3 US Equity Fund +26,24%

Volgende week weer een update (mea culpa voor het lange wachten).


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links