Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste: Hup Arcelor, boehh goud

De zoektocht naar de Slimste Belegger 2013 is bijna een beursweek oud. En aan de sterk fluctuerende rendementen is te zien dat het niet makkelijk is, zo’n weekje handelen op kalme beurzen. Aan het begin van de week stond Belangrijke Belegger Nico Bakker flink in de plus, nu in de min. Het rendement van Erik Mauritz was in de proefronde ook positiever en ik, met de IEX Angels, lijk wel niet van mijn plek te komen. Steeds een mager plusje.

De minder bekende deelnemers doen het in ieder geval een stuk beter dan ons. Dit is de tussenstand op vrijdag 17 mei , 11.35 uur sharp.

  1. Ivomobile +33,82%
  2. HumansRunderrated +27,81%
  3. MasterMerchant +27,15%

Ivomobile profiteert vooral van zijn of haar tTurbo ArcelorMittal Long 9,50 en de nummers twee en drie hebben een goud-short-rendement van meer dan 75%. En dat kan volgens commentaar van Credit Suisse nog oplopen. De Zwitserse bank zou het niet gek vinden als goud op middellange termijn op 1000 zal staan. Gelukkig duurt dit beursspel nog drie weken na vandaag, dus andere deelnemers zonder een goud-short-positie zijn nog in de race.

Hot hot
Nog even: komen er binnenkort nog turbo’s Tesla Motors? Die zouden in ieder geval prima binnen de strategie van de Angels passen. Zo kunnen wij natuurlijk nooit winnen :-). En misschien past deze turbo (long of short) ook bij de collega’s van de Hypehoppers. De eco-autofabrikant is een echte hype onder beleggers. Of help ik nu teveel de concurrentie?


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links