Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste: DAX, AEX en CAC

In de turbocompetitie De Slimste Belegger zijn beleggingen in de Europese AEX, DAX en CAC nog steeds het populairst. De nummer 1 in het klassement dickwitte heeft mooie rendementen behaald met zijn longs op de AEX en DAX. Op moment van schrijven (zo rond 11 uur) zit hij short AEX en short CAC met vooralsnog negatieve rendementen.

De nummer 1 van gister, Petert is ver weggezakt in het algemeen klassement. Het kan snel gaan met turbo's, helemaal als u speculeert met hoge hefbomen.

De topdrie ziet er nu alsvolgt uit:

  1. dickwitte: +17,48%
  2. PocaHontas: +11,87%
  3. amira14: +11,87%

Nederlandse aandelen top
Met welke turbo's in uw portefeuille heeft u nu de grootste kans om uw concurrenten te verslaan. Volgens het High Performance Business-ondezoek van Accenture zijn de prestaties van het merendeel van de AEX-bedrijven in 2012 verbeterd ten opzichte van 2011.

Dat zou betekenen dat u uit de indices en in aandelen zou moeten stappen. En aangezien deze AEX-bedrijven volgens dit onderzoek nog steeds onder het gemiddelde van hun internationale concurrenten presteren, is dit misschien een moment om in Nederlandse aandelen te stappen.

De relatief sterke omzetgroei in 2012 is de belangrijkste drijver voor de verbeterde prestaties de gemiddelde omzetgroei steeg van 1,7% in 2011 tot 6,5% in 2012, terwijl de internationale concurrenten de omzetgroei juist zagen dalen van 12,4% naar 5,4%.

Uit het onderzoek komen Unilever en ASML als best presterende bedrijven naar voren. Heineken is één van de grootste stijgers.

Bekende beleggers
Van de bekende beleggers die een modelportefeuille bijhouden is Nico Bakker met een plus van 1,55% de koploper. Zijn Slimste-strategie om alleen posities op de DAX en AEX in te nemen, lijkt vooralsnog goed uit te pakken.

De strategieën van de IEX modelportefeuilles, de Hypehopper en de Angels pakken nog niet best uit. Zij strijden vooralsnog om de laatste plek binnen de modelportefeuilles.

U kunt nog meespelen met De Slimste Belegger, de competitie loopt nog tot 7 juni. Maak hier uw portefeuille aan en maak kans op 5000 euro!


Laura Iseger was eindredacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Laura Iseger

Laura Iseger was eindredacteur van IEX.nl.

Meer over Laura Iseger

Recente artikelen van Laura Iseger

  1. jan '14 De AEX kan hoger!
  2. dec '13 2014: Aandelen en groei
  3. nov '13 Knock-out!

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links