Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wij zijn de slimste: IEX Hypehopper

Zoals aangekondigd stellen we in de aanloop naar de officiële start van De Slimste Belegger, komende maandag, de acht modelportefeuilles van bekende beleggers aan u voor. Peter van Kleef en Pieter Kort runnen samen een portefeuille onder het alias IEX Hypehopper.


Moeten we nog uitleggen welke strategie er schuilt achter een portefeuille die word gerund door een "hypehopper"? Inderdaad, wij hoppen hypes. Toon ons een trend, manie of gril en wij surfen mee. De hypehopper is het thrillseekende alter ego van IEX-redactieleden Peter van Kleef en Pieter Kort, die ritjes maakt en gokjes waagt waar anderen (en wijzelf in real life ook) niet durven gaan. 

Dat hoppen doen we wel op een dynamische wijze. In overrijpe hypes en vermoeide rallys zult u ons niet aantreffen. Als iedereen iets vindt is het geen hype meer. We proberen er in een vroeg stadium bij te zijn. Bijvoorbeeld als ING een dag voor de cijfers al vol zelfvertrouwen laat weten van de staat te willen worden verlost. Dan durven we wel in te zetten op meevallende cijfers.

In De Slimste Belegger zullen we ons vooral aan dit soort kortetermijnspelletjes bezondigen. In het roemruchte Hypehopper-verleden als modelportefeuille op IEX zetten we doorgaans in op langere trends, maar een vier weken durende competitie vraagt om onverschrokken kortetermijnopportunisme.

Dat zijn niet altijd hypes of trends in de klassieke zin van het woord, we willen ook nog wel eens toeslaan als we mini-hypes zien ontstaan die vooral op drijfzand of vergeefse hoop zijn gebaseerd - zie de koerssprong van Binck vandaag op wel heel vage overnamegeruchten, die ons een uitgelezen shortmomentje opleverde. 

Anyway, voor alles wat de Hypehopper de komende vier-en-een-halve week gaat doen geldt immer het devies: don't try this at home - tenzij u zich beperkt tot de virtualiteit van De Slimste Belegger. Wij durven het ook alleen hier. 


De IEX Hypehopper is het thrillseekende alter ego van IEX-redactieleden Peter van Kleef en Pieter Kort, waaronder zij op IEX.nl en aanverwante sites virtuele en speculatieve modelportefeuilles beheren. Klik hier voor een overzicht van hun persoonlijke beleggingen. De informatie in deze column en de trades van de Hypehopper zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX Hypehopper

De IEX Hypehopper is het thrillseekende alter ego van IEX-redactieleden Peter van Kleef en Pieter Kort. Onder deze naam beheren zij modelportefeuilles die zich vooral onderscheiden door het inspelen op kortstondige hypes en iets langduriger beleggingstrends.

Meer over IEX Hypehopper

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links