Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wij zijn de slimste: IEX Angels

Zoals aangekondigd stellen we de acht modelportefeuilles van bekende beleggers in de De Slimste Belegger aan u voor. Fleur van Dalsem, Chantal Groothengel en Laura Iseger runnen samen een portefeuille onder het alias IEX Angels.


Of de dames van de IEX-redactie – het zijn er inmiddels drie, een unicum – samen meedoen aan De Slimste Belegger. Alsof dames anders beleggen. Slechter ook, beargumenteren onze mannelijke collega's.

Gelukkig laten de resultaten van objectief onderzoek een heel ander beeld zien. Vrouwen beleggen beter. Net zoals ze minder verkeersongelukken veroorzaken, gewoon omdat ze minder risico nemen. Maar moeten we dan een standaardportefeuille in elkaar zetten, of, om het vrouwenconcept lekker helemaal uit te melken en ons te onderscheiden van de rest van de (Harley-lievende) deelnemers, echte damesassets kopen?

Ja, zegt Warren Buffett. Nou ja, dat lezen wij tussen de regels door. Waar zijn wij buiten de redactie veel mee bezig en waar weten we veel van af? Fleur van Dalsem is onze communicatiespecialist en geeft ons een insider's look in moderne middelen als Facebook en LinkedIn. Dit jaar investeerde Fleur in een tienrittenkaart voor Disney. Zonder Laura Iseger een gezondheidsfreak te noemen, laat ze een buitengewoon enthousiasme zien voor de medische sector. Een kleine hint voor onze concurrenten: ze drinkt liever CocaCola dan Pepsi. Chantal Groothengel reist graag, dus voor het aandeel Priceline gaf ze de IEX Angels zonder een moment te twijfelen het koopadvies. Een paar Louis Vuittons zou een leuke aanvulling op haar nu al exorbitante schoenenverzameling zijn.

Kortom, wij laten ons oog vallen op echte dameszaken als mode, luxe, chocola, goud, gezondheid, eco en kids. En is niet een van de belangrijkste beleggingswijsheden koop wat je kent? Bij Buffett werkt het in ieder geval, dus waarom houden we het niet ook dicht bij huis. Voeg daar aan toe dat we niet van te duur houden, en de portefeuille van IEX Angels is klaar.

Blijft over de hefboom die wij voor de turbo’s inzetten. We zullen meestal niet de grootste nemen (dames nemen nou eenmaal niet graag risico), maar sportief - en competatief - als we zijn, zullen we zeker wel een hefboompje op durven te tuigen.


De IEX Angels zijn de vrouwelijke helft van de IEX-redactie. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX Angels

De IEX Angels zijn de vrouwelijke helft van de IEX-redactie: Chantal Groothengel, Fleur van Dalsem en Laura Iseger.

Meer over IEX Angels

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links