Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit grillige beursmaand hoger af

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan sterke bedrijfsresultaten en verwerkten het besluit van de Bank of Japan, die het zeer ruime monetaire beleid onveranderd liet. Wel verlaagde de centrale bank de inflatieverwachtingen. Ook de andere beurzen in het Verre Oosten wonnen terrein ondanks een tegenvallend Chinees industriecijfer.

De Nikkei-index in Tokio ging 2,2 procent hoger de dag uit op 21.920,46 punten. De Japanse hoofdindex verloor desondanks in de grillige beursmaand oktober ruim 9 procent. Sony won 4,7 procent. De Japanse elektronicagigant is positiever geworden over zijn financiële prestaties dankzij sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Chiptester Advantest verhoogde eveneens zijn winstverwachting en werd beloond met een koerswinst van bijna 13 procent. Spelcomputermaker Nintendo zakte 0,3 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

De beurs in Shanghai stond tussentijds 1,5 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 1 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de bedrijvigheid in de industrie van het land in oktober minder sterk is gegroeid dan verwacht.

De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent hoger. De Kospi in Seoul klom 0,5 procent. Zwaargewicht Samsung verloor 0,4 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern boekte een recordwinst in het afgelopen kwartaal, maar waarschuwde voor zwakkere resultaten in de toekomst.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.934,76 08:20
+306,28 +0,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links