Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economie groeit met 0,5 procent

Economie groeit met 0,5 procent

DEN HAAG (AFN) - De economie is in het eerste kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van 2018. Dat bleek maandag uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die ongeveer 90 dagen na afloop van het kwartaal wordt gepubliceerd.

Het groeicijfer is gelijk aan dat van de eerste berekening. Het economisch beeld is niet veranderd, zo merkt het statistiekbureau op. De groei is vooral te danken aan de investeringen in vaste activa. De bijdrage van het handelssaldo was negatief. Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal met 1,7 procent. Volgens de eerste berekening was dat ook 1,7 procent.

Volgens de tweede berekening steeg het aantal banen van werknemers en zelfstandigen in het eerste kwartaal met 56.000 ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018. De eerste berekening kwam uit op een stijging van 53.000 banen.

Met de publicatie van de tweede berekening van het eerste kwartaal van het huidige jaar worden ook herziene jaarcijfers van 2017 (definitief) en 2018 (voorlopig) gepubliceerd. Op basis van nieuw beschikbaar gekomen informatie is de economische groei in 2018 aangepast van 2,7 procent naar 2,6 procent. De economische groei in 2017 is niet aangepast en definitief vastgesteld op 2,9 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2019 07:42
    quote:

    taurus86 schreef op 24 juni 2019 07:28:

    "De bijdrage van het handelssaldo was negatief"" Code: Geel??
    De negatieve bijdrage van het handelssaldo was in de eerste berekening (45 dagen geleden) ook al bekend. Dit betreft een tweede raming die in dit geval niet of nauwelijks afwijkt van de eerste.
    Om daar nu opeens "Code: Geel" aan te hangen, zou een beetje "mosterd na de maaltijd" zijn.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links