Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techbedrijf IBM onderuit op Wall Street

Techbedrijf IBM onderuit op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het aandeel IBM is vrijdag bij opening op Wall Street hard onderuitgegaan. Het technologiebedrijf werd door beleggers in de uitverkoop gedaan na zijn kwartaalupdate. Daaruit kwam naar voren dat de omzetval in het slotkwartaal van 2020 dieper was dan waar rekening mee werd gehouden.

Volgens kenners betekenen de mindere cijfers dat de geplande reorganisatie van topman Arvind Krishna mogelijk langer zal duren dan gepland. In het slotkwartaal van 2020 daalde de omzet met 6,5 procent tot 20,4 miljard dollar. Dat betekende alweer het tiende kwartaal op rij dat de opbrengsten lager uitvielen. Het aandeel IBM verloor ruim 10 procent.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde in de vroege handel een min van 0,6 procent op 31.001 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3836 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 13.487 punten.

Lockdownmaatregelen

Verder ging de aandacht uit naar lockdownmaatregelen in Europa en de Verenigde Staten die veel strenger worden. Ook kijken beleggers naar de Amerikaanse Senaat, waar het coronasteunpakket van de nieuwe president Joe Biden vermoedelijk op weerstand stuit.

Op bedrijfsgebied staat naast IBM ook chipmaker Intel in de schijnwerpers. Dat bedrijf kwam onverwacht met kwartaalcijfers die beter waren dan verwacht. Intel profiteerde van de aanhoudende vraag naar laptops als gevolg van het thuiswerken door de coronapandemie. Ook de uitbouw van 5G-netwerken en de vraag naar datacentra stuwden de resultaten. Intel werd evenwel ruim 5 procent lager gezet.

Schlumberger

Oliedienstverlener Schlumberger overlegde betere kwartaalcijfers dan verwacht en won 0,7 procent aan waarde. Aandelen in lege beurshuls Climate Change Crisis Real Impact I Acquisition Corporation maakten een koerssprong van meer dan 80 procent nadat dat fonds een deal met maker van laadpalen EVgo bekendmaakte. Dat bedrijf gaat naar de beurs door samen te gaan met het beursfonds dat speciaal voor de overname van een ander bedrijf was opgericht.

De euro was 1,2161 dollar waard tegen 1,2107 dollar een dag eerder. Amerikaanse olie werd 2,6 procent minder waard en verruilde voor 51,75 dollar per vat van eigenaar. Brent-olie werd 2,2 procent goedkoper op 54,89 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links