Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FedEx moet veel extra kosten maken

MEMPHIS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx heeft afgelopen kwartaal veel extra kosten moeten maken voor brandstof en andere investeringen. Geholpen door een toenemend aantal af te leveren pakketjes wist de onderneming, die vorig jaar het Nederlandse TNT Express inlijfde, zijn omzet en winst wel stevig op te voeren.

FedEx zag de opbrengsten vergeleken met een jaar eerder met bijna een vijfde oplopen tot 15 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 562 miljoen dollar, tegen 507 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Onderliggend ging het evenwel toch allemaal wat minder met het expressbedrijf. De operationele winst van het belangrijke onderdeel FedEx Ground ging met 8 procent omlaag. Daarmee presteerde het bedrijf slechter dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

FedEx moest vooral extra kosten maken om beter te kunnen omgaan met de enorme opkomst van het winkelen via internet. Dat vergt flinke investeringen in sorteer- en distributiecentra. Verder kwamen de brandstofkosten afgelopen kwartaal zo'n 37 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links