Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit week met verlies

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een klein verlies gesloten. Het stijgende aantal besmettingsgevallen van het nieuwe coronavirus in China en andere Aziatische landen zoals Zuid-Korea bleef zorgen voor een negatieve stemming. Een verdere daling van de Japanse yen hield het verlies beperkt en zorgde voor kleine koerswinsten bij de exportbedrijven.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,4 procent lager het lange weekeinde in op 23.386,74 punten. De Japanse hoofdindex verloor deze week ruim 1 procent. Maandag is de beurs in Tokio gesloten vanwege de verjaardag van de nieuwe keizer Naruhito. Japan heeft de activiteiten op deze feestdag afgeblazen door de uitbraak van het coronavirus.

Bij de bedrijven zakte Oriental Land, de uitbater van pretpark Tokio Disney Resort, 2,6 procent. De internetbedrijven zaten daarentegen in de lift. Door de virusuitbraak worden steeds meer conferenties en seminars online gehouden. Z Holdings won 4,5 procent en Rakuten steeg 4,1 procent.

Coronavirus

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus. Volgens het Chinese ministerie van Handel neemt de hervatting van de werkzaamheden in belangrijke handelsprovincies als Guangdong en Jiangsu snel toe. Het dodental als gevolg van het coronavirus is inmiddels opgelopen tot 2236 en het aantal besmettingen tot 75.680.

In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,9 procent. De Kospi in Seoul raakte 1,5 procent kwijt. In Zuid-Korea is vrijdag bij 52 mensen het coronavirus vastgesteld. De afgelopen dagen stijgt het aantal besmettingen in het land snel. In totaal zijn nu 156 mensen besmet met het virus in Zuid-Korea. In Sydney sloot de All Ordinaries de week 0,3 procent lager af.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links