Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen maken terrein goed

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben dinsdag terrein teruggewonnen na de forse koersdalingen van vorige week. Na een aarzelend begin waarin de brexitonderhandelingen en de geopolitieke spanningen rond Saudi-Arabië op het sentiment drukten, sloeg de stemming om en werden stevige winsten geboekt. Navigatiedienstverlener TomTom ging op het Damrak in de uitverkoop.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1,5 procent hoger op 526,18 punten. De MidKap steeg 1,7 procent tot 742,27 punten. De beurzen van Frankfurt, Parijs gingen 1,4 en 1,5 procent omhoog, Londen steeg 0,4 procent.

Navigatiedienstverlener TomTom maakte een koersval van 16,4 procent bij de middelgrote fondsen. Het bedrijf verhoogde bij de presentatie van de kwartaalcijfers zowel de winst- als de omzetverwachting. Nieuwe contracten met automakers als Peugeot-moeder PSA en BMW helpen het bedrijf volgens topman Harold Goddijn vooruit. Het einde van een contract met Volvo voor locatie- en navigatiediensten zette het aandeel echter onder druk.

Altice Europe

In de AEX was Altice Europe een van de grootste stijgers met een plus van 3,6 procent. Volgens de Franse krant Les Echos zijn de Amerikaanse durfkapitalist KKR, de Australische bank Macquarie en het Franse Mirova het best gepositioneerd om mee te doen aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk door het kabel- en telecomconcern. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de enige daler en werd 0,5 procent lager gezet.

TKH Group kreeg er 6,2 procent bij. Het technologieconcern neemt het Duitse bedrijf Lakesight Technologies over, dat zich bezighoudt met bijvoorbeeld camera's voor intelligente verkeerssystemen.

Heijmans

Bij de kleinere bedrijven werd bouwbedrijf Heijmans 5,4 procent lager gezet. De bouwer verloor een dag eerder al 14 procent nadat netbeheerder TenneT een groot contract had opgezegd.

Op de lokale markt dikte RoodMicrotec 6,2 procent aan. De toeleverancier aan de chipindustrie boekte flink meer omzet in het derde kwartaal. Probiodrug (plus 21,3 procent) toonde herstel. De Duitse biofarmaceut publiceerde in een vakblad bemoedigende resultaten van een studie bij patiënten met vroege vorm van Alzheimer. Maandag kelderde het aandeel bijna 12 procent na een winstalarm.

De euro was 1,1591 dollar waard, tegen 1,1589 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 71,67 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent tot 80,72 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links