Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING ook in Italië op de vingers getikt

ING ook in Italië op de vingers getikt

AMSTERDAM (AFN) - ING is ook in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.

De tekortkomingen zijn aan het licht gekomen tijdens een inspectie die de Italiaanse centrale bank heeft uitgevoerd tussen oktober 2018 en januari 2019. ING wijst erop dat al sinds 2017 hard gewerkt wordt aan nieuw beleid om dergelijke risico's in de toekomst uit te bannen.

ING kwam in september vorig jaar tot een schikking met justitie in Nederland. Het financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. Dat kwam de bank op veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging te staan.

Nieuwe boete

ING heeft in Italië 1,2 miljoen klanten, aldus een woordvoerder. Het is niet duidelijk hoelang de bank geen nieuwe klanten mag werven. Of de zaak tot een mogelijk nieuwe boete leidt, is eveneens onduidelijk. ING heeft daar volgens de zegsman op voorhand in ieder geval geen geld voor opzij gezet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 16 maart 2019 22:35
    ING ING toch. Jullie maken wel heel veel fouten. Dubieuse koersdoeladviezen zijn lastig om aan te tonen dat jullie aan het manipuleren zijn. Het is wel duidelijk dat ING alles doet om geld te verdienen, dus ook het witwassen van geld. ING mag niet te veel fouten maken, anders moet Hamers echt wel op gaan stappen. Ook voor het gemanipuleerde koersdoel van Wessanen kunnen jullie voor op de vingers getikt worden.
  2. [verwijderd] 17 maart 2019 01:32
    Dit is weer lekker voor de aandeelhouders laatste maanden tussen9 plus tot even11,85en weer naar11,08 nu ONZEKERHEID wat gaat Abn doenop de vergadering eind April word het weer bla bla en koffie drinken of gaan ze iets doen overnamen,staat aandelen verkoop onder 50% of eigen aandelen inkoop maar gaat niet zo door alleen kostenbesparing haal iets uit de hogen hoed
  3. [verwijderd] 17 maart 2019 01:50
    Dat is weer lekker het gaat maar door bij ing koers laatste maanden van 9plus tot 11,85 en nu 11,08 daar wordt je niet blij van ook bij Abn wordt je niet blij gaan ze eind April op de vergadering koffie drinken en bla bla of kom er toch iets uit de hogen hoed overnamen,inkoop eigen aandelen of verkoop van de staat terug brengen onder de 50% maar doe iets!!alleen kostenbesparing is niet genoeg
  4. forum rang 7 rene l 17 maart 2019 08:32
    quote:

    Freakertje schreef op 17 maart 2019 07:58:

    [...]

    Het gaat hier om controle op witwassen, niet om witwassen zelf...

    De banken zijn slechts de kruimeldieven die door de echte criminelen voor het karretje gespannen worden.

    Afgelopen vrijdagavond werd er op tv uitgelegd dat het bijna niet meer te controleren is.

    Het zwarte geld wordt constant rondgepompt, het gaat in snel tempo van bank naar bank en het is bijna niet meer bij te houden.

    Zelfs de bank van de brave Prins Albert in Liegenstein schijnt een belangrijke schakel te zijn in dit gebeuren.
    Waar komt het zwarte geld vandaan en waarmee is het verdiend, het is bijna niet te controleren, voornamelijk komt het uit Oost-Europa en Rusland.

    Persoonlijk zou ik de bankiers die met voorbedachte rade en voor eigen gewin dit soort transacties regelen voor langere tijd opsluiten in de bak en op persoonlijke titel financieel volledig kaalplukken.

    En misschien het allerbelangrijkste, de "eigenaar" van het zwarte geld blijft gewoon buiten schot, stel je toch eens voor, je zou een foute Rus die contacten heeft met Putin aan moeten pakken, of een belangrijk persoon van een Koningshuis, nee, dat is not-done en levensgevaarlijk voor jezelf.
    Je zou zomaar op een gegeven moment spoorloos verdwenen kunnen zijn van de aardbodem.

    In Europa kiezen ze het liefst de weg van de minste weerstand, gewoon alleen de banken aanpakken, de burgers betalen het min of meer.
    Het is gewoon een verkapte en makkelijke vorm van ordinaire belastingheffing om de gaten in de Europese begroting te dichten.

    Het is slechts het topje van de ijsberg, het grote geld spant samen, ze hebben vrij spel, en niemand heeft blijkbaar door hoe het echt werkt.

    En zo gaat het maar door, de rijken worden rijker en rijken en wanen zich onschendbaar.
    Wij als burgers betalen de rekening wel.
  5. Caniszero 17 maart 2019 10:18
    Klopt vooralsnog gaat het om de controle op witwassen. Dit sluit het witwassen van gelden niet uit. Opvallend, eigenlijk mag dat geen verbazing meer zijn, Dat ING in 2 maanden tijd nu genoemd wordt in 2 landen. Het niet uitvoeren van juiste controles zijn al genoeg redenen voor een Centrale Bank om maatregelen te nemen en boetes op te leggen. De eerste maatregelen is nl. geen nieuwe klanten meer aannemen in Italie.
    As maandag zal de koers hier wel weer fors op reageren, benieuwd hoeveel "putjes en short posities zijn ingenomen, "voorkennis"???
  6. Caniszero 17 maart 2019 10:45

    DFT

    DFT, 17-3-2019. Nieuwe boete
    ING heeft in Italië 1,2 miljoen klanten, aldus een woordvoerder. Het is niet duidelijk hoelang de bank geen nieuwe klanten mag werven. Of de zaak tot een mogelijk nieuwe boete leidt, is eveneens onduidelijk. ING heeft daar volgens de zegsman op voorhand in ieder geval geen geld voor opzij gezet.

    Dit hebben ze ook gezegd bij de vorige boete.
  7. Caniszero 17 maart 2019 11:04
    Quote NRC

    De Italiaanse tak van ING zal de komende tijd geen nieuwe klanten aannemen, omdat het toezicht op witwassen gebrekkig is. De bank is berispt door Banca d’Italia, de centrale bank van het land, die tijdens een inspectie tussen oktober 2018 en januari 2019 fouten constateerde in de controle door de bank.

    ING zal de komende tijd “hard werken om de geconstateerde tekortkomingen en problemen te verhelpen”, schrijft het in een persbericht. Dit komt bovenop het programma dat in september al is opgetuigd om witwaspraktijken op rekeningen van de bank tegen te gaan. ING kwam die maand in diskrediet toen bleek dat de Nederlandse bank een miljoenenschikking had getroffen wegens “ernstige nalatigheid” bij witwaspraktijken.
    De zaak omtrent ING leidde tot veel onrust. Nadat het schandaal naar buiten kwam, stapte financieel directeur Koos Timmermans op, maar de andere verantwoordelijkheden bleven zitten. Dit leidde tot veel kritiek op de ogenschijnlijke onschendbaarheid van de ING-top. Meerdere Kamerleden vonden dat topman Ralph Hamers moesten vertrekken. Hamers weigert, hij vindt juist dat hij verantwoordelijkheid neemt door wél te blijven, maar zag wel af van zijn bonus.

    Hoewel ING voorlopig geen nieuwe klanten mag aannemen in Italië, worden de activiteiten in het land niet volledig gestaakt. ING Italy heeft volgens persbureau Bloomberg ruim negenhonderd medewerkers en meer dan een miljoen klanten. Vorig jaar behaalde de tak van de bank een omzet van 231 miljoen euro.
  8. forum rang 4 @monkeytail 17 maart 2019 11:23
    Beetje lastig te duiden dit bericht, want is ING de enige bank die gemaand is om procedures te verbeteren? Ik ga ervan uit dat het een algemeen probleem is maar de actie geïsoleerd is.
    Omdat ING meewerkt en het om een procedurefout gaat is het mogelijk snel op te lossen en verwacht ik geen boetes tenzij er Italiaanse bankregels zijn overtreden. Maar daar zegt het artikel niets over.
  9. Caniszero 17 maart 2019 12:42
    quote:

    bedoekt schreef op 17 maart 2019 11:46:

    ING had compliance niet op orde, daar wordt hard aan gewerkt. Oud nieuws wat mij betreft.
    Dat klopt echter het gaat nu om het tijdvak. Het is geconstateerd nadat ING de boete heeft betaald en geclaimd heeft dat zij haar zaken op orde had.
    M.a.w. het is een nieuwe overtreding recent geconstateerd.

    Boete zou een mooie aanvulling zijn op het verlagen van het overheidstekort in Italie.
  10. Sir Cryptalot 17 maart 2019 14:32
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 17 maart 2019 13:18:

    2 man die nederland beter maken en eu en beleggen. wilders en bourded.
    belleggen meer overhouden en in de winkel en aan pomp.
    dus je kan kiezen in het hokje op 2 man
    Is het niet wat vroeg om nu al aan de Schültenbrau te zitten?
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,832 12:07
+0,138 +0,94%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links