Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD koopt Indiase chemiedistributeur Signet en plaatst aandelen

Gepubliceerd op 15 september 2020 18:05 | Views: 1.462 | Onderwerpen: India

IMCD 17:35

104,65 +0,35 (+0,34%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD neemt zijn Indiase branchegenoot Signet over. Dat gebeurt in twee delen waarbij het Rotterdamse bedrijf nu 70 procent van Signet in handen krijgt en de resterende 30 procent in 2024. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar IMCD kondigt wel de plaatsing van nieuwe aandelen aan om de deal te bekostigen.

Signet richt zich op de distributie van stoffen voor de farmaceutische en voedingsindustrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om verdunners en zoetstoffen. Behalve in India is de onderneming ook actief in Bangladesh, het Midden-Oosten en Afrika. In de twaalf maanden tot en met juni had Signet een omzet van ongeveer 152 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebita) van zo'n 39 miljoen euro.

IMCD gaat voor maximaal 400 miljoen euro aan aandelen plaatsen via een versnelde bookbuild-procedure om de overname te bekostigen. Daarnaast wil het bedrijf de opbrengst van de aandelenuitgifte gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IMCD 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. GinoI 15 september 2020 22:52
    Imcd is sowieso te hoog gewaardeerd. Het is niet meer normaal hoe hoog de koers staat. Deze sector die net als tech niet geraakt is door Corona en toch slechter dan vorig jaar heeft gepresteerd staat ongeveer 40 procent hoger dan vorig jaar (60 euro). Overigens was de toekomst ook erg wazig bij de laatste Q2-cijfers. Ten slotte, is er een gem. koers afgegeven van 75 euro, terwijl de koers boven 90 euro is. Enig bedrijf in AEX dat hogere koers heeft dan het gemiddelde advies en wel meer dan 20 proc. Het moet niet gekker worden!!!
  2. GinoI 16 september 2020 09:57
    Zware manipulatie gaande. Eerst bewust koers omhoog gekrikt om voor 91 euro emissie te doen en nu nog hoger zetten om te cashen. Men verwacht dat de overname "single digit" bijdrage zal hebben op de winst per aandeel. Laten we zeggen 10 cent. Dat is 0.10% van van de huidige koers. Mensen die dit gaan inzien zullen snel verkopen en misschien wel vandaag nog.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare