Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS ontzeggen Huawei toegang tot Amerikaanse technologie

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse regering neemt maatregelen om te voorkomen dat het Chinese technologieconcern Huawei chips kan kopen waarin bepaalde Amerikaanse software of technologie is verwerkt. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.

Huawei ligt vanuit Washington al langer onder vuur omdat het nauwe banden zou hebben met de Chinese regering en volgens de Amerikanen door Peking gebruikt wordt om te spioneren. Door de nieuwe stap tegen Huawei kunnen de Amerikaans-Chinese handelsspanningen verder oplaaien. Huawei waarschuwde eerder al dat Peking met een vergelding zou komen als de Amerikanen het bedrijf extra de pas zouden afsnijden.

Waarschijnlijk komt de nieuwe ingreep hard aan bij de Chinezen. Huawei heeft als maker van onder andere mobiele telefoons en netwerkapparatuur juist toegang tot chips nodig. De VS plaatsten Huawei vorig jaar al op een zwarte lijst. Maar het concern lukte het toch nog steeds om Amerikaanse software en technologie te gebruiken.

Nu worden de regels aangescherpt, waardoor Huawei opeens allemaal extra vergunningen van Washington nodig heeft. Wel mogen Amerikaanse bedrijven, die veel gebruik maken van Huawei-apparatuur, nog tot in augustus zaken doen met het Chinese bedrijf. Een regeling die dat tijdelijk mogelijk maakt heeft de Amerikaanse regering naar eigen zeggen voor de laatste keer verlengd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. WijHetVolk 15 mei 2020 18:15
    Ik raad je aan om je toch eens in te lezen wat Corona precies is en vooral waar het vandaan komt. Dit is namelijk geen menselijke uitvinding maar de natuur op zijn best. En wetenschappers van Cambridge hebben al aangetoond dat er geen menselijk manipulatie heeft plaatsgevonden. (Voor wie nog iemand wil/kan geloven in deze zaak. Lijkt wel of iedereen liegt)

    En met "schijnt" aankomen is wel heel goedkoop. Misschien een link?

    Ik heb ook wel moeite met die definitie van "vrienden mee zijn" Je wekt namelijk de indruk dat die Amerikanen met een aureooltje op rond lopen en dat je daar maar vrienden mee moet zijn. Ben je misschien vergeten in wat voor een ellende we terecht zijn gekomen door die "vrienden" Ik noem Irak, LIbie, Syrie, Oekraine en niet te vergeten de afluisterschandalen. Kan nog wel even doorgaan.
    Ik durf 1 ding keihard te beweren en dat is dat we het met de Chinezen nooit slechter kunnen krijgen. Als we nee tegen China zeggen dan houd het daarmee op. Probeer jij dat maar eens met de Amerikanen. Ligt de zesde vloot gelijk voor de haven van Rotterdam
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links