Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prosus kijkt nog steeds naar voedselovernames

Gepubliceerd op 14 januari 2020 15:29 | Views: 2.271

PROSUS 14:56

79,70 +2,10 (+2,71%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Techinvesteerder Prosus mag dan wel de slag om de Britse maaltijdbezorger Just Eat hebben verloren, het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf blijft op zoek naar investeringen in de voedselbezorgbranche. "We bekijken veel verschillende opties", zegt Larry Illg die bij Prosus aan het hoofd staat van de voedseltak.

Prosus wist slechts 0,02 procent van de aandelen Just Eat toegezegd te krijgen, tegen de houders van 80,4 procent van de aandelen Just Eat die kozen voor een bod van Takeaway.com. Mogelijk ligt de volgende overnameprooi van Prosus echter wel bij Takeaway. Prosus heeft twee derde van de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood in handen, de rest is eigendom van Just Eat. Takeaway heeft al eerder aangegeven bereid te zijn dat belang van Just Eat van de hand te doen. Illg laat weten dat Prosus daar zeker naar zou kijken, maar dat de investeerder "niet tegen elke prijs" de enige eigenaar van iFood wil worden.

Illg weigerde commentaar te geven op een mogelijke overname van het Amerikaanse Grubhub of het Britse Deliveroo. Grubhub ontkende onlangs berichten dat het bedrijf zichzelf te koop zou hebben gezet. Deliveroo zou een investering krijgen van Amazon, maar de Britse toezichthouder doet daar extra onderzoek naar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 90% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

PROSUS

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare