Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street hoger door handelshoop

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 20:37 | Views: 2.034

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag op stevige winsten. Berichten over een gedeeltelijke handelsdeal tussen de verenigde Staten en China gaven de koersen een steun in de rug. Ook uit de brexithoek kwamen positieve signalen. Na een aanval op een Iraanse olietanker, wordt ook naar de oliesector gekeken.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,5 procent hoger op 26.905 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,6 procent hoger gezet op 2983 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,8 procent bij, op 8092 punten.

Handelsdelegaties van China en de VS probeerden in Washington een handelsdeal te bereiken. Volgens sommige media is er een akkoord over een gedeeltelijk akkoord, waarmee een staakt-het-vuren in de handelsoorlog binnen handbereik is. Het was voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau praten. China zou de Amerikaanse afvaardiging al hebben uitgenodigd voor verdere gesprekken bij een top volgende maand in Chili.

Olie

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan intensief onderhandelen over een brexitdeal. Eerder vrijdag hadden EU-onderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay al een "constructieve ontmoeting" en die gaf voldoende aanleiding voor verder overleg.

Olieprijzen stonden vrijdag duidelijk hoger. Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 54,54 dollar. Brent-olie ging voor 60,29 dollar van de hand, een stijging van 2,1 procent. Volgens de Iraanse nationale oliemaatschappij (NIOC) werd een olietanker die voer op de Rode Zee eerder op de dag getroffen door twee raketten. De spanningen tussen aartsvijanden Iran en Saudi-Arabië zijn de laatste weken hoog opgelopen.

GM

Sportkledingfabrikant Nike (plus 0,8 procent) maakte bekend te stoppen met het omstreden atletiekproject in het Amerikaanse Portland. De beëindiging is een direct gevolg van een dopingschorsing van de leidinggevende coach Alberto Salazar.

GM dikte 2,9 procent aan. De autofabrikant zou zijn bod in de onderhandelingen met vakbond UAW hebben verhoogd. Mogelijk komt er daardoor een einde aan de stakingen bij GM. Taxi-app Uber nam een meerderheidsbelang in de Chileense boodschappenbezorger Cornershop en werd 4,2 procent hoger gezet.

De euro was 1,1044 dollar waard net als bij het slot van de Europese beurzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare