Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMG en SBM in trek op Damrak

AMG en SBM in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag opnieuw vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten winsten zien. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende winstreeks op Wall Street en hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China in de gaten. Op het Damrak waren metalenspecialist AMG en oliedienstverlener SBM Offshore in trek na positief bedrijfsnieuws.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 555,91 punten. De MidKap dikte 0,9 procent aan tot 762,51 punten. Londen en Parijs wonnen tot 0,5 procent. In Frankfurt keerden beleggers terug na een lang weekeinde en klom de DAX 1 procent.

Bij de middelgrote bedrijven ging AMG aan kop met een winst van ruim 4 procent. De metalenspecialist doet onderzoek naar een aparte beursnotering voor zijn divisie Technologies. SBM Offshore kreeg er 3,2 procent bij. De maritiem dienstverlener heeft een intentieverklaring getekend met oliebedrijf Petrobras voor de inzet van productie- en opslagschip (FPSO) Mero 2. Grootste daler in de MidKap was maaltijdbestelsite Takeaway met een min van 1 procent.

Klinisch onderzoek

Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 4,2 procent. Galapagos won 1,6 procent. De biotechnoloog en zijn Franse partner Servier hebben de rekrutering voor hun klinische studie van een kandidaatmedicijn bij patiënten met artrose in de knie vervroegd voltooid. Verzekeraar NN Group klom 1,3 procent na een adviesverhoging door KBC Securities. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 0,4 procent.

Pharming won ruim 2 procent. De biotechnoloog begint een klinisch onderzoek naar de effecten van zijn medicijn Ruconest bij patiënten met zwangerschapsvergiftiging.

Overname

Commerzbank steeg 0,7 procent in Frankfurt. Beleggers reageerden nog op het bericht in de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat ING geen interesse meer heeft in een overname van de Duitse bank.

De euro was 1,1329 dollar waard tegenover 1,1311 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 53,86 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 62,72 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
AMG Critical Materials N.V.
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 09:01
    877,43
    +0,82% +7,16
  2. 23,220
    0,00% 0,000
  3. HAL Trust 25 apr
    124,600
    0,00% 0,000
  4. SBM Offshore 25 apr
    14,100
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links