Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed ziet bescheiden inflatie in VS

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De inflatie in de Verenigde Staten neemt licht toe, terwijl de lonen stijgen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Dat meldde de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de staat van de Amerikaanse economie.

Volgens de koepel van Amerikaanse centrale banken is er grote vraag naar gekwalificeerde werknemers en in verschillende delen van het land gebrek aan personeel, met name in de bouw, IT-sector en industrie. Veel werkgevers verhogen de salarissen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Over het algemeen nam de economische bedrijvigheid in de VS in januari en februari bescheiden toe, schrijft de Fed.

De Fed gaat naar verwachting later deze maand de rente opnieuw verhogen. Dat zou de zesde renteverhoging worden sinds december 2015. Begin februari was er nog grote onrust op de beurzen door de vrees dat de Fed de rente sneller zou kunnen opschroeven door de oplopende inflatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 maart 2018 22:56
    quote:

    Cavemenneke schreef op 7 maart 2018 22:45:

    minder kans op 4 de renteverhoging
    Hoe kom je daarbij? De FED hanteert juist hele ferme taal nu, meer dan voorheen:

    ... de lonen stijgen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt ... grote vraag naar gekwalificeerde werknemers ... gebrek aan personeel ... werkgevers verhogen de salarissen ...

    Oftewel, de FED geeft glashelder aan dat ze (o.b.v. de gegevens t/m 28/2/2018) koersen op 4 renteverhogingen, en dat de renteverhoging in maart een feit is.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links