Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING uitschieter op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. In Amsterdam vielen de kwartaalresultaten van ING goed en de bank was dan ook een grote stijger. Ook de handelsberichten van NN Group, SBM Offshore en Fagron werden goed ontvangen. Beleggers kregen verder een stroom van resultaten voor de kiezen van grote bedrijven als Adecco, Adidas, AXA, Lufthansa en Siemens.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent lager op 558,46 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 787,41 punten. Frankfurt daalde 0,5 procent en Parijs verloor 1 procent. Londen zakte 1,3 procent na het besluit van de Bank of England om het monetaire beleid ongewijzigd te laten.

ING ging aan kop in de AEX met een plus van 5,6 procent. De bank zette afgelopen kwartaal vanwege de coronacrisis ruim 1,3 miljard euro opzij voor leningen die mogelijk nooit worden terugbetaald en zag de nettowinst kelderen. Maar er waren ook lichtpuntjes. De onlangs aangetreden topman Steven van Rijswijk benadrukte dat de bank ondanks de omstandigheden de rente-inkomsten maar licht zag terugzakken. Als de macro-economische vooruitzichten niet verder verslechteren, schat hij bovendien in dat er in de tweede helft van het jaar minder geld naar de stroppenpot hoeft te gaan.

NN Group volgde met een koerswinst van 1,5 procent. De verzekeraar voerde de operationele winst in de eerste jaarhelft op dankzij kostenbesparingen. Het bedrijf achter Nationale-Nederlanden gaat ook zijn aandeelhouders weer belonen met een dividend en het inkopen van eigen aandelen.

Fargon bovenaan in MidKap

In de MidKap prijkte apotheektoeleverancier Fagron bovenaan met een winst van 3,7 procent na een flinke winstgroei in de eerste zes maanden van het jaar. SBM Offshore steeg 3 procent. De maritiem oliedienstverlener verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar en schrapt 600 banen.

Siemens steeg 1,6 procent in Frankfurt. Het technologieconcern wist tijdens de virusuitbraak zijn fabrieken vrijwel onafgebroken door te laten draaien en boekte meer winst dan verwacht. Lufthansa daalde 1,2 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij leed afgelopen kwartaal opnieuw een miljardenverlies. In Zürich won Adecco 0,5 procent. De Zwitserse uitzendreus werd hard geraakt door de coronacrisis, maar zag in juni en juli een "geleidelijke verbetering" op zijn markten.

De euro was 1,1848 dollar waard tegen 1,1895 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 42,18 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 45,34 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog
  2. 08:18 Flink hogere start AEX voorzien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 6 augustus 2020 21:33
    quote:

    bp5ah schreef op 6 augustus 2020 19:35:

    [...]
    Dollar is nog maar net duurder als een velletje toiletpapier, straks staat USA op 60.000 en wij op 300;)
    Ehhhhhh, ervaren beleggers met een geheugen weten dat het helemaal niet zo lang geleden is dat de euro 1,50 dollar waard was...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

877,74 10:14
+7,47 +0,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links