Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Medewerkers facilitair bedrijf KLM leggen werk neer

AMSTERDAM (ANP) - Werknemers van Sodexo Altys die facilitaire diensten uitvoeren voor luchtvaartmaatschappij KLM leggen vanaf woensdag 12.00 uur het werk voor 24 uur neer. Ze eisen dat ze hun baan en arbeidsvoorwaarden behouden, nu een ander bedrijf de facilitaire zaken overneemt, zo meldden vakbonden CNV en FNV.

De facilitaire dienst bij KLM wordt sinds 2007 uitgevoerd door het bedrijf Sodexo Altys. Dat bedrijf is verantwoordelijk voor tientallen diensten, waaronder afvalverwerking, gebouwonderhoud, groenvoorziening, personen- en goederenvervoer en post- en koeriersdiensten. Dat contract is per 1 april via een aanbesteding deels terechtgekomen bij een consortium van bedrijven. Daarin zijn geen harde afspraken gemaakt over het overnemen van personeel. Het gaat volgens KLM om het beheer en onderhoud van gebouwen en terreinen.

KLM voerde dinsdag overleg met het oude en het nieuwe bedrijf over de kwestie. Volgens de bonden was dit zonder resultaat. Voor de facilitaire zaken van KLM werken zo’n vierhonderd medewerkers. Naar schatting 170 van hen worden direct geraakt door de nieuwe aanbesteding.

Externe werving

De maatschappij stelt dat bij de specifieke dienstverlening die overgaat naar het consortium zo’n 80 medewerkers van Sodexo in KLM-gebouwen werken. Deze medewerkers hebben een dienstverband bij Sodexo en het is dan ook aan Sodexo als werkgever om hen te informeren, aldus de maatschappij.

KLM ziet het liefst dat Sodexo-medewerkers met een vast dienstverband, wier werk in dezelfde vorm en omvang wordt voortgezet door het consortium, mee overgaan. Ook zouden volgens KLM de huidige Sodexo-medewerkers bij de externe werving van personeel voorrang moeten krijgen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Nieuwe commissarissen en CFO voor KLM
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Bob777 5 februari 2020 10:48
    Vakbond is toch van gelijkheid voor iedereen waarom dan een CAO voor elke afdeling binnen de KLM en uberhaupt waarom zijn de voorwaarden in de kantine van de KLM anders als bij Philips.
    Ik zou toch de luchthaven in zee gaan bouwen en er dan maar een ander land van gaan maken. Naast dag milieu gedoe ben je dan ook van de vakbond af. Een loonsverhoging boven de inflatie voor iedereen (ongeacht of je nu wel of niet je best doen) is toch niet meer van deze tijd.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,690 25 apr
-0,274 -2,75%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links