Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'PG&E nadert deal met slachtoffers bosbranden'

Gepubliceerd op 4 december 2019 18:46 | Views: 838

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse nutsbedrijf PG&E staat naar verluidt op het punt te schikken met slachtoffers van de hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië vorig jaar. In totaal zou het gaan om een bedrag van 13,5 miljard dollar, deels in contanten en deels in aandelen uitgekeerd, aldus bronnen rond de kwestie.

De bosbranden ontstonden door apparatuur van PG&E, dat door de kwestie in de financiële problemen raakte. PG&E is door onderzoekers verantwoordelijk gehouden voor meerdere branden in de afgelopen jaren, waarbij in totaal meer dan honderd mensen om het leven kwamen.

Het bedrijf vroeg eerder faillissementsbescherming aan. PG&E kwam daarna met een plan om uit de problemen te komen. De ophanden zijnde schikking maakt daar onderdeel van uit. Eerder kwam PG&E al met verzekeraars en andere partijen een schadebedrag van 11 miljard dollar overeen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare