Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street begint week met verliesbeurt

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag duidelijk lager gesloten. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie drukten op het sentiment. Verder keken beleggers weer naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China nu het Aziatische land zou willen terugslaan voor een wet die de VS aannamen over Hongkong.

De Dow-Jonesindex sloot 1 procent lager op 27.783,04 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent tot 3113,87 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent tot 8567,99 punten.

Cijfers over de Amerikaanse industrie vielen tegen. De bedrijvigheid nam opnieuw af, bleek uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau ISM. Die teruggang was bovendien sterker dan een maand eerder.

Importheffingen

Aan het handelsfront zou China terug willen slaan richting de VS vanwege een wet die oproept tot meer democratie in Hongkong. Die wet, die neerkomt op steun aan demonstranten die al een halfjaar de straat opgaan in de zakenstad, werd onlangs door president Donald Trump ondertekend.

Verder maakte Trump bekend dat er met onmiddellijke ingang weer importheffingen worden opgelegd op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië. Trump beticht die landen van het laten afzwakken van hun munteenheden, wat slecht is voor Amerikaanse boeren. Staalbedrijven als AK Steel, U.S. Steel en Steel Dynamics werden tot 4,7 procent hoger gezet.

Meer online gekocht dan ooit

Beyond Meat daalde 4,5 procent. Restaurantketen Taco del Mar besloot producten met vleesvervangers van dat bedrijf door heel de Verenigde Staten aan te gaan bieden.

Detailhandelsbedrijven op Wall Street staan eveneens in de belangstelling. Amerikaanse consumenten hebben dit jaar meer online gekocht dan ooit op Black Friday en Cyber Monday. Desondanks daalden de koersen van de grote winkelketens zoals Target en Amazon tot 1,1 procent. Walmart kreeg er 0,2 procent bij.

De euro noteerde op 1,1082 dollar tegen 1,1084 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen zaten in de lift na berichten dat oliekartel OPEC en zijn bondgenoten verdere productiebeperkingen overwegen om de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 55,96 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 60,92 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links