Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen verder in het groen

Europese beurzen verder in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag stevig in de plus. Beleggers verwerkten het banenrapport van de Amerikaanse overheid dat duidelijk sterker was dan voorzien. Daarentegen nam de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie opnieuw af. Verder kregen beleggers opnieuw een reeks kwartaalcijfers voor de kiezen.

De AEX-index op Beursplein 5 stond ruim een uur na de opening op Wall Street 0,9 procent hoger op 581,61 punten. De MidKap dikte 2,1 procent aan tot 876,84 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent.

Galapagos won 1,9 procent bij de hoofdfondsen in Amsterdam. Het biotechnologiebedrijf presenteert tijdens een congres in Atlanta nieuwe data over reumamiddel filgotinib. Wolters Kluwer sloot de rij met een verlies van 1,5 procent. De informatieleverancier herhaalde zijn groeiverwachtingen en kondigde aan extra aandelen in te gaan kopen.

ASMI

Chemicaliëndistributeur IMCD steeg 1,4 procent na de overname van de Zwitsers branchegenoot DCS Pharma. Ook maakte het bedrijf bekend dat de integratie van het vorig jaar overgenomen Amerikaanse bedrijf HORN is afgerond.

Bij de middelgrote bedrijven steeg ASMI ruim 10 procent. De chiptoeleverancier is begonnen met een aandeleninkoopprogramma ter waarde van maximaal 100 miljoen euro. Basic-Fit kreeg er 6 procent bij na kwartaalcijfers. De fitnessketen zag de gemiddelde opbrengsten per lid in de eerste negen maanden stijgen. Ook de totale omzet nam toe.

Koersen

Corbion werd 0,4 procent lager gezet. Het speciaalchemiebedrijf verwacht dit jaar minder omzet te behalen dan eerder geraamd. Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties opende ook de boeken en daalde 1,5 procent. Detacheerder Brunel zag de kwartaalomzet stijgen en won 2,9 procent bij de kleinere bedrijven. Beursuitbater Euronext profiteerde van een adviesverhoging door Citi met een plus van 3 procent.

In Kopenhagen zakte Danske Bank in de ochtend na een verlaging van de winstverwachting door dure antiwitwasmaatregelen en negatieve rentes. Vanwege technische problemen was er 's middags geen koers beschikbaar.

De euro noteerde op 1,1161 dollar, tegen 1,1150 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 55,25 dollar. Brentolie werd 1,9 procent duurder op 60,76 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links