Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
ING verlaagt koersdoel OCI licht
Beeld: ABM Financial News

ING verlaagt koersdoel OCI licht

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor OCI verlaagd van 32,00 naar 31,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

ING handhaafde het aandeel woensdag ook expliciet op de favorietenlijst, de zogeheten ING Benelux Favourites, met het oog op de verkoop van Ifco en het belang van 50 procent in Fertiglobe. Dit levert OCI 6,1 miljard dollar op.

Daarvan zal OCI een uitkering aan aandeelhouders van ten minste 3 miljard dollar doen, of 13 dollar per aandeel. Ook geeft dit de ruimte voor een verdere strategische herziening.

OCI komt op donderdag 1 augustus met de resultaten over het tweede kwartaal, waar ING een verbetering van het aangepaste EBITDA verwacht ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. De bank verwacht een operationele verbetering en lagere verliezen op gashedges. Daar staan wel "bescheiden" lagere prijzen voor stikstof en stabiele prijzen voor methanol tegenover.   

Voor de aangepaste EBITDA gaat ING uit van 48 miljoen dollar tegen 24 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2024.

Het aandeel OCI noteerde woensdag op een vlak Damrak 0,3 procent lager op 23,14 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Jefferies zet OCI op de kooplijst
  2. Beleggers willen meer duidelijkheid van OCI

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI kopen verkopen

90% zegt kopen

10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.