Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
UMG in zee met AI-specialist SoundLabs
Beeld: ABM Financial News

UMG in zee met AI-specialist SoundLabs

(ABM FN-Dow Jones)  United Music Group heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met SoundLabs, een bedrijf dat muziektools maakt die "verantwoordelijk" gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI). Dat meldde UMG dinsdag in een persbericht.

SoundLabs laat muzikanten hun muziek bewerken met behulp van AI, zoals met een plugin die realtime een gepersonaliseerde AI stemkloon genereert, genaamd "MicDrop".

De bewerkingstools van SoundLabs kunnen worden aangesloten op alle grote digitale audio-werkstations, zoals van Logic, ProTools en Ableton. Muzikanten kunnen hun stem ermee opschonen, aanpassen en vervormen met een klik op de knop. Zo kunnen artiesten met MicDrop hun eigen AI-stemmodellen creëeren, die zij alleen zelf kunnen gebruiken, zonder dat ze toegankelijk zijn voor het algemene publiek.

Het bericht sluit goed aan op de "verantwoordelijke" AI-strategie van UMG, schreef Billboard. Deze werd begin januari door UMG CEO Lucian Grainge verwoord in een interne memo. Daarin zei hij dat sommige experts AI als een bedreiging zien, maar dat UMG van mening is dat AI het bedrijf ook kansen biedt. "Net zoals we deden met het streamen van muziek."

SoundLabs is mede opgericht door de producent, componist en elektronische kunstenaar BT, die onder andere heeft gewerkt met David Bowie, Madonna, Sting en Peter Gabriel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Stevige omzetgroei bij UMG
  2. Taylor Swift laat kassa UMG rinkelen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UMG kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.