Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit hoger

Wall Street sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag licht hoger gesloten, na een late opleving, in afwachting van inflatiecijfers woensdag en bedrijfsresultaten later in de week.

De S&P500-index sloot 0,1 procent hoger op 5.209,91 punten, de Dow Jones-index sloot vrijwel vlak op  38.883,67 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,3 procent tot 16.306,64 punten.

Het inflatiecijfer zal laten zien of de prijzen in maart verder opliepen, na de stijgingen begin dit jaar. Economen voorzien een inflatie van 3,4 procent, tegen 3,2 procent in februari.

De rendementen op tienjarige staatsleningen daalden tot 4,362 procent, nadat maandag de hoogste rente sinds november werd aangetikt. De afgelopen weken daalden de koersen van obligaties en stegen dus de rendementen, omdat beleggers hun verwachtingen voor het aantal renteverlagingen door de Fed dit jaar omlaag bijstelden.

Door de taaie inflatie en sterke arbeidsmarkt in de VS is er onder beleggers de nodige twijfel over het aantal renteverlagingen. Inmiddels wordt de kans op een renteverlaging in juni op minder dan 50 procent ingeschat en dat geldt ook voor juli, aldus de FedWatch Tool van CME.

Het cijferseizoen komt intussen weer op gang. Deze week worden de boeken geopend door bedrijven zoals Constellation Brands, Delta Airlines en vrijdag de financiële instellingen BlackRock, Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo.

Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild wacht vooral op de kwartaalcijfers van de grote techfondsen, de zogeheten Magnificent 7, die goed zijn voor grofweg 60 procent van de winsten van de S&P 500 index. 

Dinsdag werd in de VS bekend dat het vertrouwen onder kleine ondernemers in maart weer verder is gedaald, tot het laagste niveau sinds eind 2012. 

De euro/dollar stond vrijwel vlak op 1,0860.

Bedrijfsnieuws

Een aantal recente hoogvliegers op de beur verloor terrein. Nvidia daalde 2 procent, ondanks een mediabericht over meevallende omzetcijfers in China voor de marktleider in AI-chips.

Rivaal Google, onderdeel van Alphabet, kondigde aan zelf een AI-chip te willen ontwikkelen en dat zet mogelijk druk op Nvidia. Google kondigde ook aan zijn samenwerking met Palo Alto Networks uit te breiden. Alphabet sloot 1,3 procent hoger.

Tesla steeg 2,2 procent. CEO Elon Musk kondigde op zijn eigen socialemediaplatform X, voorheen Twitter, aan dat Tesla zijn robotaxi op 8 augustus zal presenteren. Hij ontkende geruchten dat Tesla geen zelfrijdende auto voor het grote publiek zal maken. 

De autofabrikant bereikte een schikking met de familie van een bestuurder die in 2018 omkwam bij een ongeval, waarin de zelfrijdende technologie van Tesla een rol speelde. De voorwaarden van de schikking zijn niet bekendgemaakt, meldde The Wall Street Journal. 

Aandelen van financiële bedrijven die deze week met resultaten komen verloren terrein. JPMorgan Chase, American Express en Visa werden minder waard.

Het aandeel Tilray verloor 20,6 procent nadat het bedrijf met tegenvallende omzet-en winstcijfers kwam. Tevens werd de outlook verlaagd.

Trump Media & Technology kwam op adem. Het aandeel achter de sociale-mediasite Truth Social daalde afgelopen vijf dagen 20 procent maar sloot dinsdag licht hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 MD2018 9 april 2024 23:22
    quote:

    mok schreef op 9 april 2024 22:37:

    De uptick aan het einde van de sessie is weer het teken dat core cpi niet gaat tegenvallen. Iedereen kijkt uit naar cijfers morgen, maar de grote partijen zijn alweer gerustgesteld.
    Of misschien nog iedereen aan boord krijgen en dan de boel verkopen.... CPI zal echt niet een positief signaal afgeven... Maar het is wel weer ongekend.

    EU gaat overigens wel meer zijn eigen pad kiezen. Beurzen reageren minder hard/ direct. Kan morgen gewoon weer rood zijn hoor....

    Succes
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links