Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML waarschuwt beleggers voor 'mini-tender' Tutanota

ASML waarschuwt beleggers voor 'mini-tender' Tutanota
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML waarschuwt beleggers voor een ongevraagde "mini-tender" bod door Tutanota op maximaal 250.000 gewone aandelen ASML. Dit bleek donderdagavond uit een persbericht van het bedrijf uit Veldhoven.

"ASML is op geen enkele wijze geassocieerd met Tutanota of haar mini-bod en adviseert aandeelhouders dit ongevraagde mini-bod af te wijzen", aldus het bedrijf.

Volgens ASML heeft het minibod een nominale waarde van 0,09 euro per aandeel, wat aanzienlijk minder is dan 0,1 procent van ASML's gewone aandelen, tegen een biedprijs van 1.075 dollar netto per aandeel.

ASML raadt aandeelhouders aan "niet in te gaan op het bod van Tutanota, omdat Tutanota's bod onder andere afhankelijk is van de voorwaarde dat de slotkoers per aandeel van ASML's gewone aandelen hoger is dan de biedprijs op de laatste handelsdag voordat het bod afloopt en is onderworpen aan talrijke aanvullende voorwaarden, waaronder het verkrijgen van financiering voor het bod door Tutanota."

Aandeelhouders die overwegen wel op het bod van Tutanota in te gaan, moeten voorzichtig zijn, de biedingsdocumenten zorgvuldig bestuderen, actuele marktnoteringen voor hun aandelen opvragen en hun effectenmakelaar of financieel adviseur raadplegen, adviseert ASML.

Tutanota zegt ook in haar biedingsdocumenten dat zij verwacht het bod te verlengen voor opeenvolgende periodes van maximaal 180 dagen totdat de marktprijs van de gewone aandelen ASML hoger is dan de biedingsprijs.

"Dit betekent dat ASML-aandeelhouders die hun aandelen in het bod aanbieden een prijs voor hun aandelen zouden ontvangen die onder de marktprijs ligt als aan de voorwaarden van het bod wordt voldaan en de aandelen in het bod worden gekocht", aldus ASML.

Volgens de biedingsdocumenten van Tutanota kunnen aandeelhouders die hun aandelen reeds hebben aangeboden, deze intrekken door de in de biedingsdocumenten beschreven procedures te volgen. ASML raadt aandeelhouders aan dit te doen.

Volgens het Veldhovense bedrijf heeft Tutanota vergelijkbare ongevraagde mini-aanbiedingen gedaan op aandelen van andere publieke bedrijven.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr ASML verwelkomt nieuwe CEO
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 65% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Tino 28 maart 2024 23:03
    Mooie truc om de koers tijdelijk te stutten, je zal maar van een leuke optie positie ingenomen hebben of een leveraged derivaten positie.
    Dan gooi je er zoiets uit en hoppa de kudde aan het werk.
    De voorwaarden worden toch nooit gehaald en anders is er altijd nog de, och wat jammer we krijgen de financiering niet rond.
    Wie gaat dit financieren voor die toko.

    Mooie nieuwe truc, goed bedacht, lijkt mij niet eens illegaal als je alle voorwaarden maar duidelijk maakt maar wie gaat die allemaal lezen... net als een handleiding, gewoon aan zetten dat ding en daarna errorcodes zoeken, veel makkelijker en dan terug sturen klagen geld terug vragen evt procederen...

    Ik dacht heel even dat het al 1 april was maar dit bericht staat ook op de site van ASML.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

858,800 26 apr
+25,100 +3,01%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links