Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nederland investeert 2,5 miljard euro in een versterking van het ondernemingsklimaat voor de halfgeleidersector Brainport Eindhoven. Dit maakte de Nederlandse overheid donderdagmiddag bekend.

In de regio Brainport Eindhoven lopen deze organisaties tegen grenzen aan. Zo is er een tekort aan personeel, ruimte en energie. Daarom heeft het kabinet met regionale overheden afspraken gemaakt om deze tekorten aan te pakken. Dit moet ervoor zorgen dat Nederland een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft voor de chipsector en zijn toeleveranciers. "Die sector is belangrijk voor ons verdienvermogen en werkgelegenheid en draagt bij aan onze veiligheid en onafhankelijkheid van andere landen", aldus de overheid. 

Onder de noemer 'Project Beethoven' hebben Rijk en regio gewerkt aan een omvangrijk pakket maatregelen. Voor deze maatregelen voor onderwijs, kennis en de ruimtelijke infrastructuur wordt 2,51 miljard  euro uitgetrokken. 

Met het maatregelenpakket wil de overheid de Nederlandse chipsector versterken en verdere groei van de activiteiten in Brainport Eindhoven ondersteunen. 

Het is nu aan de Tweede en Eerste Kamer om hierover te besluiten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr ASML verwelkomt nieuwe CEO
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Tino 28 maart 2024 19:04
    Penny wise, expat regeling versoberen die voor ophef zorgt en bedrijven aanzet tot dreigen te vertrekken, en vervolgens miljarden ergens regionaal in pompen van landelijk belastinggeld.

    Voor de lokale woningeigenaar interessant? alleen als je dan wil verhuizen naar een andere regio en anders zullen de woz gerelateerde kosten wel omhoog gaan, heerlijk.

    Mooi mismanagement van Den Haag weer, maja, wereldwijd wordt er met belastinggeld gesmeten ten faveure van de chipsector dus doen we lekker mee.

    De massa betaald wel, net als de race naar de bodem die er geweest is in de vennootschapsbelasting om bedrijven over te halen zich in dat land te vestigen, maar toen alle landen dit deden aas het resultaat qua bedrijven relatief 0 alleen bedrijven wereldwijd betaalden veel minder belasting.
    En wie hebben dat mogen opvangen... de massa.

    Op naar het volgende huzaren stukje om belastinggeld te laten verdwijnen.

    Je had ASML helemaal geen reden tot klagen moeten geven, natuurlijk is het belangrijk dat ASML behouden blijft maar zo is het einde wel zoek weer want dit krijgt nationaal en internationaal weer een domino effect.

    Verhoog de belastingen maar em versober nog wat regelingen voor de mensen, geld genoeg, het verschil printen wij gewoon bij.
  2. mok 28 maart 2024 21:29
    Juist in de sector waar miljarden verdiend worden, moet belasting betaler meebetalen. En ook nog na dreigementen. Ik ben voor gunstige regelingen om bedrijven te houden in Nederland, maar dit lijkt wel chantage. Nederland is propvol, uitbreiding van capaciteit in het buitenland is helemaal geen probleem. Zolang het hoofdkantoor maar gewoon hier zit. We hebben chronisch huizen- en personeelstekort, dus waarom zwichten voor de druk? Uiteindelijk moet personeel weer uit buitenland komen, het wordt zo een vicieuze cirkel.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

858,800 26 apr
+25,100 +3,01%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links