Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Update: Fastned haalde eigen outlook waarschijnlijk

Update: Fastned haalde eigen outlook waarschijnlijk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in de tweede helft van 2023 waarschijnlijk een positieve EBITDA geboekt en de kasuitstroom verder weten terug te dringen. Dit schreef analist Thymen Rundberg van ING in aanloop naar de publicatie van de cijfers van de exploitant van snellaadstations.

Fastned publiceerde half januari al een eerste update voor het vierde kwartaal met omzetcijfers en de brutowinst. Daarom let ING donderdag bij de cijfers vooral op de EBITDA en de vrije kasstroom in de tweede helft van 2023.

De analist raamt de onderliggende EBITDA in de tweede jaarhelft op 5,5 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

Bij de cijfers in januari handhaafde Fastned zijn outlook, waarbij de exploitant van snellaadstations rekent op een positieve onderliggende EBITDA in 2023. Dit is volgens ING met een geschatte onderliggende EBITDA in 2023 van 8,3 miljoen euro ook gelukt. 

Onder de streep resteerde in de tweede jaarhelft volgens de schattingen van Rundberg een nettoverlies van 9,0 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 10,8 miljoen euro in de eerste helft van 2022. De consensus rekent op een verlies van 8,6 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2023 leed Fastned nog een nettoverlies van 10,3 miljoen euro.

De kasuitstroom wordt in de tweede helft van 2023 door ING geraamd op 25,0 miljoen euro. De consensus gaat uit van ruim 33 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder kwam de kasuitstroom uit op 46,5 miljoen euro en in de eerste helft van 2023 stroomde er 38,1 miljoen euro uit het bedrijf.

Half januari zei Fastned dat het in het vierde kwartaal van 2023 een sterke omzetgroei heeft gerealiseerd. De laadomzet groeide met 44 procent op jaarbasis naar 19,2 miljoen euro, waarmee de laadomzet over heel 2023 uitkwam op 60,5 miljoen euro.

Fastned verwerkte bijna 1,3 miljoen laadsessies, een plus van 64 procent. De bezettingsgraad steeg tot 14,4 procent. Dit leverde een brutowinst op van 14,2 miljoen euro, een stijging van 77 procent op jaarbasis.

Daarnaast opende het bedrijf in laatste kwartaal van 2023 negentien nieuwe stations, waarmee Fastned eind 2023 uitkwam op 297 stations in zeven landen. In 2030 moeten dit er 1.000 zijn.

Eerder deze maand liet Fastned weten op zoek te zijn naar een operationeel directeur, ofwel een COO, om de groei te versnellen.

Het snellaadbedrijf publiceert donderdag de kwartaalcijfers.

Update: om jaaromzet toe te voegen, groeidoel met stations en zoektocht CFO.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr ING verlaagt koersdoel Fastned
  2. 16 apr Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FASTNED

21,900 26 apr
+0,300 +1,39%
Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links